De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Wat is de beste middenklasse elektrische auto?

Ben je op zoek naar een elektrische auto maar moet dit wel een ruime, luxere auto zijn die zich kan meten met wat je nu zo ongeveer rijdt? Dan is de kans groot dat je in het middensegment uitkomt, oftewel het D-segment op de automarkt. Dit is een marktsegment waar de elektrische auto’s al sinds het begin goed vertegenwoordigd zijn, maar juist dat kan het lastiger maken om de auto te vinden die het beste bij jou past. Daarom hebben wij de beste middenklasse elektrische auto voor je opgezocht, zodat je direct weet waar je naar kunt kijken bij de dealer.

De middenklassers, een zeer populair marktsegment

De rasechte middenklasser is met uitsterven bedreigd. Ooit was dit één van de populairste marktsegmenten omdat de ruime gezinsauto’s waren die tegelijkertijd uitstekend geschikt waren voor de gemiddelde zakenman. Tegenwoordig zijn de cross-over en SUV zo populair dat de echte middenklassers lastig te vinden zijn. Sterker nog, veel autofabrikanten hebben de productie van de middenklassers al jaren geleden neergelegd (zoals Ford) om zich te kunnen focussen op cross-overs, SUVs en tal van andere modellen, die vooral kleiner zijn dan de gemiddelde Passat of Mondeo.

Dit zijn de beste middenklasse elektrische auto’s van dit moment

Je kunt tal van lijsten maken met elektrische middenklassers, zeker wanneer je dit net wat ruimer neemt omdat de rasechte middenklassers flink uitgedund zijn. We hebben de beste elektrische middenklassers voor je op een rijtje gezet.

  • Tesla Model 3, de elektrische sedan die de middenklasse verdedigt en wereldwijd een groot succes geworden is.
  • Polestar 2, stiekem een Volvo en een combinatie tussen de hatchback en sedan, met het beste van beide werelden.
  • BMW i4, luxe, sportief en een actieradius van bijna 600 kilometer (tenzij je daadwerkelijk sportief gaat rjden).
  • Kia EV6, prijswinnaar in tal van categorieën, waaronder auto van het jaar in 2022. Een van de snelst te laden auto’s, maar stiekem geen middenklasser in de eigenlijke zin van het woord.
  • Volkswagen ID.4. Eigenlijk geen middenklasser, maar wel een populair model in aansluiting op de middenklassers. De 77 kWh-uitvoering heeft een flinke actieradius en het is veel auto voor je geld.

We zouden met gemak nog een tiental modellen kunnen plaatsen hier die tot beste middenklasser gerekend worden door andere websites, maar we hebben ons beperkt tot modellen met een aantrekkelijke prijs, een goede actieradius en modellen die daadwerkelijk tot middenklasser (zij het met enige moeite) gerekend kunnen worden.

Zo vind je de beste elektrische middenklasser voor jouw situatie

Kijk nooit eerst naar toplijstjes die opgesteld zijn door andere mensen (zelfs niet wanneer het onze lijst met beste elektrische auto’s in de middenklasse is), maar kijk altijd eerst naar wat jij zelf nodig hebt. Er is ongetwijfeld een reden waarom je op zoek bent naar een middenklasse, zoals de ruimte in de auto of het gemiddelde comfort van een standaardmiddenklasser. Wanneer je weet waar jij echt naar op zoek bent, kun je vervolgens kijken naar de lijsten met topmodellen, om hier het model uit te zoeken dat het beste bij jouw wensen en eisen past.

Hoe ziet de toekomst van dit marktsegment er eigenlijk uit?

Donker. Erg donker, want dit marktsegment heeft het afgelopen decennium flinke klappen gekregen toen de cross-over en de SUV de harten veroverde van het grootste gedeelte van de autozoekenden. Het heeft ertoe geleid dat merken die groot geworden zijn met middenklassers, zoals Ford en Volvo, uit deze markt gestapt zijn en modellen zijn gaan maken die niet meer tot middenklasser gerekend kunnen worden, simpelweg omdat zij niet meer in het D-segment passen.

Tegelijkertijd heeft dit gezorgd voor twee ontwikkelingen. Allereerst is er een compleet nieuw marktsegment ontstaan, waar we vooral de liefhebbers van de middenklassers vinden, die nu kiezen voor de hogere modellen met hogere instap en vaak meer features. Daarnaast is er een levendige markt ontstaan voor gebruikte middenklassers, vaak als opknappers of inmiddels bijna iconische modellen die nog tot de originele middenklassers gerekend kunnen worden. Dit zijn echter geen elektrische auto’s, want ook in de aanvangsfase zijn er nauwelijks elektrische auto’s gemaakt die tot de échte middenklassers gerekend kunnen worden.

Zorg direct dat je de elektrische auto optimaal thuis kunt laden

Heb je eenmaal de beste middenklasser elektrische auto (of iets dat sterk in de buurt komt) gevonden, kijk dan direct naar je laadmogelijkheden thuis. Deze modellen hebben namelijk vaak een groter accupakket, wat ervoor zorgt dat een mobiele thuislader in de meeste gevallen geen uitkomst biedt. Het laden van je accu zou veel te lang duren met een Schuko-lader immers. Je hebt een echte laadpaal nodig, bij voorkeur zelfs een laadpaal die op 3 fasen kan laden zodat je op minstens 11 kW kunt laden (of zelfs 22 kW wanneer je een zwaardere aansluiting thuis hebt).

Bij ons vind je alle geschikte laadpalen voor jouw situatie, met én zonder laadkabels, inclusief handige features zoals load balancing zodat je met gerust hart kunt laden zonder dat dit problemen oplevert in de rest van je huis. Bekijk direct ons brede aanbod aan betaalbare laadpalen of neem contact met ons op zodat onze experts persoonlijk met je mee kunnen kijken en advies op maat kunnen geven.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »