De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Laadkabel voor Volkswagen

Laadkabel voor Volkswagen kopen 

Ben je op zoek naar een nieuwe laadkabel of mobiele lader voor jouw Volkswagen? In het overzicht op deze pagina vind je alle laders voor de elektrische auto’s van Volkswagen. Alle autoladers zijn uiteraard gewoon op voorraad bij Accu-Machine.nl. 

Een Volkswagen elektrische auto

Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt wekelijks, en het is weinig verrassend dat Volkswagen een groot marktaandeel heeft met het sterke aanbod aan elektrische auto’s. Om een elektrische auto te kunnen laden op een laadpunt heb je een laadkabel nodig. Alle Volkswagen-laadkabels vind je natuurlijk bij ons. 

Welke aansluiting heb ik nodig? 

Er zijn drie verschillende aansluitingen voor laadkabels. In Europa is Type 2 inmiddels de standaard; dat betekent dat je deze aansluitingen eigenlijk overal vindt, zeker in Nederland. In Italië en Frankrijk kom je nog regelmatig Type 3-aansluitingen tegen; houd hier dus rekening mee wanneer je op vakantie gaat naar die landen. Type 1 zien we vooral bij Japanners en Amerikanen. 

Let goed op dat één van de stekkers van de laadkabel een Type 2 is en dat de andere kant moet passen op de aansluiting op jouw elektrische Volkswagen. 

Andere kenmerken van een Volkswagen laadkabel 

De aansluitingen zijn niet het enige dat belangrijk is bij het kiezen van een Volkswagen-laadkabel. Je moet ook rekening houden met de lengte van de kabel en de capaciteit. Zo vind je laadkabels met een capaciteit van 16A (16 ampère) of 32A (32 ampère), terwijl lang niet alle elektrische auto’s met 32A geladen kunnen worden. 

De kabellengtes lopen uiteen van 4 tot 10 meter, al zijn er ook Volkswagen-laadkabels die nóg langer zijn. Doorgaans is 4 tot 6 meter genoeg wanneer de afstand tussen het laadpunt en de parkeerplaats gering is. Is dat niet het geval of ga je op veel uiteenlopende punten laden, dan is het verstandig om een langere kabel te kiezen. Dit is veiliger én praktischer.  

Volkswagen laadkabels voor de verschillende modellen 

De Volkswagen Golf heeft een 8,8 kWh accu en heeft een laadvermogen van 3,7 kW en laadt daarmee op 1 fase van 16A. De Volkswagen Passat heeft een 10,4 kWh accu. De ideale laadkabel voor de Passat GTE Variant is gelijk aan de laadkabel voor de Golf GTE, omdat het maximale laadvermogen van de twee modellen gelijk zijn. 

De Volkswagen ID.3 heeft een accupakket met maar liefst 58 kWh. Daarom heb je een Type 2 lader nodig met 16A met 3 fasen voor de Volkswagen ID.3.

Hoe kun je een Volkswagen opladen?

Wil je meer informatie over hoe je een Volkswagen op kunt laden? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Laadkabel voor Volkswagen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »