De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Laadkabels voor elektrische auto's

Laadkabel voor elektrische auto’s kopen

Steeds meer mensen rijden elektrisch en hebben minstens één elektrische auto op de oprit staan. Wanneer jij kiest voor een EV, dan is het belangrijk dat je de juiste laadkabel voor je auto kunt kopen. Bij ons vind je altijd de juiste laadkabel voor alle elektrische auto’s. Niet alleen voldoen al onze producten aan de hoge kwaliteitseisen die we stellen aan ons aanbod, de prijzen zijn ook nog eens bijzonder aantrekkelijk. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de juiste laadkabel voor jouw elektrische auto.

Wat is een laadkabel voor een elektrische auto precies?

De laadkabel is de kabel die tussen het laadpunt en de aansluiting op de auto gebruikt wordt om de auto daadwerkelijk op te kunnen laden. Heb je bijvoorbeeld een laadpaal zonder vaste laadkabel thuis of op het werk, dan heb je een laadkabel nodig om ervoor te zorgen dat de stroom van het laadpunt (in dit geval de laadpaal) naar de auto kan komen.

Er zijn tal van verschillende laadkabels, maar de grootste verschillen zitten in de aansluitingen aan weerszijden van de kabel zelf. De eerste stekker moet altijd passen op het laadpunt (dat kan een type 1, type 2, wandcontactdoos of een van de vele andere aansluitingen zijn) en de tweede stekker moet op de auto passen (doorgaans een type 1 of type 2 stekker).

Heb je niet de juiste aansluiting, dan kun je verloopstekkers gebruiken, maar het is altijd beter om zo min mogelijk aanpassingen te doen. Laadkabels die op de juiste manier aangesloten zijn met de juiste contactpunten, laden namelijk altijd optimaal.

Altijd een eigen laadkabel thuis of in de kofferbak

Er wordt nog altijd gedacht dat er bij elk laadpunt wel een laadkabel te vinden is, of dat alle laadpalen standaard voorzien zijn van een (al dan niet vaste) laadkabel. Dat is niet het geval. We raden elke eigenaar van een elektrische auto sterk aan om altijd minstens één laadkabel in de auto of thuis te hebben. Tenzij je zelf een afwijkende aansluiting thuis hebt, raden we je aan om een laadkabel met een type 2 aansluiting voor het laadpunt te kiezen en de andere kant uiteraard de stekker die op je auto past.

Wanneer je altijd een laadkabel in de auto hebt liggen, weet je zeker dat je op elk laadpunt je elektrische auto kunt laden, ook wanneer er geen laadkabel aanwezig is op de locatie. Dat scheelt laadstress en maakt je reis een stuk comfortabeler (en langer).

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 laadkabel?

We hebben type 1 en type 2 inmiddels al een aantal keer genoemd, maar wat is het verschil tussen deze aansluitingen? De type 1 (J1772) is de aansluiting die vooral gebruikt wordt bij Aziatische en Amerikaanse automodellen. Deze aansluiting is daar namelijk de standaard. In Europa is type 2 Mennekes aansluiting de standaardaansluiting. Dat betekent dat de meeste laadpalen in Europa én de meeste elektrische auto’s voor de Europese markt voorzien zijn van een type 2 aansluiting.

Het verschil is overigens bijzonder makkelijk te zien. Heeft de aansluiting 5 pinnen of contactpunten? Dan is het een type 1 aansluiting. Zijn het er 7? Dan is het een type aansluiting. Weet je het niet zeker of wil je het zeker weten voordat je bestelt, dan neem je gewoon contact met ons op. Om je een idee te geven, hebben we hieronder een algemeen en beknopt overzicht gemaakt voor je.

Merken die vaak een type 1 aansluiting hebben:

Merken die juist standaard de type 2 aansluiting hebben op moderne modellen:

Houd er rekening mee dat er uitzonderingen kunnen zijn. Controleer daarom altijd de aansluiting op de auto (en het laadpunt) voordat je een laadkabel bestelt.

Wat zijn de voordelen van een kwalitatieve laadkabel?

Hoewel de verschillen tussen de laadkabels groot zijn (je kunt een basismodel in ons overzicht vinden, maar ook complete mobiele laadpalen die veel meer functies hebben), heeft een kwalitatieve laadkabel thuis, op het werk of in je kofferbak een aantal sterke voordelen:

  • Aanzienlijk minder laadstress omdat je bij elke laadpaal kunt laden, ook wanneer er geen laadkabels aanwezig zijn.
  • Lange levensduur met een uitgebreide garantieperiode op al onze laadkabels.
  • Veel gemak voor een relatief kleine investering.
  • Altijd optimaal en veilig laden, mede dankzij het CE-keurmerk op al onze producten.

Let bij het bestellen vooral op de onderlinge verschillen tussen de laadkabels. De voordelen zijn namelijk het grootst wanneer je een laadkabel voor je auto koopt die voldoet aan je eigen eisen en situatie.

Laadkabels voor alle merken bestel je gewoon online

Er zijn niet alleen laadkabels met verschillende aansluitingen, maar ook uiteenlopende merken en maximale laadsnelheden. In een wereld waarin oudere én zeer nieuwe elektrische auto’s rijden, betekent dit dat de vraag naar laadkabels en andere laadproducten zeer divers is. Omdat we willen dat iedereen bij ons kan slagen, hebben we daarom een zeer uitgebreid aanbod aan kwalitatieve laadkabels die je gewoon online kunt bestellen.

Wil je zo snel mogelijk naar de juiste laadoplossing komen? Gebruik dan het filter aan de linkerzijde van deze pagina, zodat je het aanbod direct flink uit kunt dunnen aan de hand van je eisen of situatie.

Een aantal punten om op te letten wanneer je een laadkabel bestelt

We hebben nog een aantal punten voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden bij het vergelijken van de verschillende laadkabels:

  • Check eerst welke aansluiting je nodig hebt voor jouw auto. Je kunt een type 1 stekker niet op een type 2 aansluiting plaatsen en andersom werkt ook niet.
  • Bepaal of je een 16A of 32A laadkabel nodig hebt (houd hierbij vooral rekening met de aansluiting waarop je wilt laden).
  • Bepaal op hoeveel fasen je gaat laden. Er zijn laadkabels die uitsluitend op 1 fase kunnen laden en deze kunnen dus niet gebruikt worden om te laden op 3 fasen.
  • Bekijk hoeveel meter kabel je nodig hebt. Staat de auto naast het laadpunt, dan zijn kortere laadkabels een betere oplossing. Zorg er wel voor dat de laadkabel nooit in de lucht hangt tijdens het laden, want dit is slecht voor de laadpaal én de EV zelf.
  • Heb je extra functies nodig? Wanneer dat niet het geval is, kies je voor een (simpelere) laadkabel. Wil je wel meer functies of opties, kijk dan eerst naar de uitgebreidere modellen.

Laadkabels voor je auto koop je goedkoop en eenvoudig bij Accu-Machine.nl

Accu-Machine.nl is de grootste aanbieder van laadkabels en laadoplossingen voor elektrische auto’s in Nederland. Bestel je vandaag nog voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling de volgende dag al geleverd wordt. Wij hebben een laadkabel voor elke EV en verzenden onze producten over heel Europa naar zowel particuliere als zakelijke klanten.

Naast een veelzijdig aanbod met scherp geprijsde laadproducten beschikken we ook over een expertteam dat jou graag verder helpt met het vinden van de juiste laadkabel voor jouw auto. Neem vooral contact met ons op, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Laadkabels voor elektrische auto's
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »