De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Accu voor camper

Accu voor camper kopen

Campers zijn heel populair geworden bij de Nederlanders. Je hebt er veel vrijheid mee en je hoeft geen tent op te zetten. Je zet de stoeltjes buiten, haalt gekoelde drankjes uit de koelbox en je kunt gaan genieten van een mooie omgeving. Afhankelijk van het type camper kan je er in koken en heb je een koelkastje. Voor de verlichting in je camper wil je sowieso een accu, want dan kan je die in elke situatie aandoen. Als je elektrische apparaten in je camper hebt, dan is een accu ook daarvoor te gebruiken. Onderstaand vind je meer informatie over een accu voor een camper.

Voor een camper bestaan meerdere type accu's:

  • Startaccu's, om een camper mee te starten
  • Semi-tractie accu's, om langdurig stroom te leveren voor bijvoorbeeld verlichting
  • AGM semi-tractie accu's, om langdurig stroom te leveren voor bijvoorbeeld verlichting
  • Lithium-ion accu's, om langdurig stroom te leveren voor bijvoorbeeld verlichting

Autoaccu

Campers hebben doorgaans een brandstofmotor en die heeft een accu nodig om te kunnen starten. Als de lading van die accu aan de lage kant is, kan het moeilijk worden om de motor op gang te krijgen. Daar dient uiteraard voor te worden gewaakt. Het verdient daarom de voorkeur om voor de verlichting en elektrische apparaten binnen de camper een aparte accu te plaatsen. Standaard autoaccu's voor het starten van een brandstofmotor, zijn normaliter van een type dat er slecht tegen kan als de lading laag wordt. Die kan daardoor beschadigen. Met andere woorden, die accu dient altijd goed geladen te blijven.

Huishoudaccu camper

Een accu die altijd veel lading dient te hebben, is niet zo handig voor gebruik binnen een camper. Dan wil je de lading zoveel mogelijk kunnen gebruiken en die kan daardoor laag worden. Er zijn gelukkig accu's die goed tegen een geringe lading kunnen en die zijn daarom beter geschikt voor dit type gebruik. Een accu voor camper wordt ook wel thuisbatterij, thuisaccu of huishoudaccu camper genoemd. Als je zonnepanelen op het dak van je woning hebt, dan kan je zo'n accu ook gebruiken om stroom, die geleverd is door de panelen, in op te slaan voor als de zon niet schijnt.

Lithium accu of niet?

Zoals in de vorige paragraaf is aangegeven, bestaat er een type accu, dat er goed tegen kan als de lading laag wordt. Dat is de lithium accu. Kies daarom voor een lithium accu voor een camper. Daarvan kan de lading zonder problemen met 95% zakken. Lithium accu's hebben ook een relatief laag gewicht en een levensduur die langer is dan van standaard autoaccu's. We praten dan over zo'n 10.000 laadcycli of zelfs meer.

Waar op letten bij aanschaf

We gaven al aan dat voor gebruik binnen een camper een lithium accu is aan te bevelen, omdat die goed tegen een geringe lading kan. Er bestaat zo'n accu voor Knaus camper en ook een accu voor Adria camper, om twee bekende merken van campers te noemen. Maar ook voor andere merken bestaan ze. Het gaat bij accu's voor campers om de afmetingen, de accu moet natuurlijk in de daarvoor bedoelde plek passen, en de capaciteit. Dat laatste komt aan de orde in de volgende paragraaf.

Capaciteit

Accu's hebben een voltage van 12 volt en leveren gelijkstroom. Als je er elektrische apparaten in je camper zijn die 220 volt wisselstroom nodig hebben, dan zul je daarvoor een omvormer moeten gebruiken. De capaciteit van een huishoudaccu camper wordt uitgedrukt in Ah. Je telt de wattages van de elektrische apparaten in je camper bij elkaar op. Als die apparaten allemaal aanstaan, dan is het totale stroomverbruik het totale wattage gedeeld door 12, het voltage van de accu. Als je dan de hoeveelheid Ah deelt door dat stroomverbruik, dan krijg je het aantal uren dat die stroom door de accu kan worden geleverd.

Accu voor camper
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »