De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Mobiele thuisladers voor elektrische auto's

Mobiele thuisladers voor elektrische auto's

Met een mobiele thuislader weet je zeker dat je je elektrische auto altijd kunt laden zolang er een geschikt stopcontact in de buurt is. Bij Accu-Machine.nl vind je thuisladers voor alle merken en modellen tegen een scherpe prijs. Uiteraard zijn alle mobiele laders voorzien van een CE-keurmerk en zorgen we ervoor dat je bestelling binnen korte tijd geleverd wordt zodat je direct kunt profiteren.

Wat is een mobiele thuislader precies?

Een mobiele lader is meer dan een standaardlaadkabel. Het is een lader met twee stekkers: eentje voor de auto en de andere stekker is afhankelijk van het model thuislader die je koopt. Zo zijn er speciale modellen met een CEE-stekker, al hebben de meeste thuisladers een normale Schuko-stekker die op elke wandcontactdoos past.

Een thuislader is daarnaast voorzien van een regelunit die ongeveer midden op de kabel zit. Deze regelunit zorgt ervoor dat er geladen kan worden op de juiste laadsnelheid en vaak hebben deze ook oververhittingsbescherming. Deze regelunit zorgt ervoor dat de mobiele thuislader prijziger is dan een laadkabel en tegelijkertijd veel meer kan.

Houd steeds een extra mobiele lader bij de hand

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Lang niet alle modellen worden geleverd inclusief een lader en het kan daarnaast gebeuren dat je ergens komt en moet laden, terwijl er geen openbare laadpaal of particulier laadpunt is. Op die momenten is de mobiele thuislader de ideale uitkomst. Veel Nederlanders kiezen daarnaast voor een mobiele lader zodat zij ook tijdens de vakantie altijd zorgeloos kunnen laden.

Ben je ergens waar je niet weet of en waar je kunt laden? Vraag dan de eigenaar eerst om toestemming en advies. De thuislader werkt namelijk het best op een (relatief) nieuw stopcontact dat idealiter aangesloten is op een groep die verder leeg is.

Ben je van plan de mobiele thuislader standaard thuis te gaan gebruiken, eventueel als tussenoplossing? Laat dan een expert een specifiek stopcontact installeren voor de mobiele thuislader zodat je met een optimale snelheid je elektrische auto kunt laden zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor het stroomnetwerk thuis.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 thuislader?

Het verschil tussen een type 1 en een type 2 thuislader zit in de stekker die voor de auto gemaakt is. Wanneer je een Aziatische of Amerikaanse elektrische auto hebt, is de kans bijzonder groot dat je een type 1 aansluiting op de auto hebt. Dan heb je een thuislader met een type 1 aansluiting nodig. Heb je een Europese auto, dan is de kans juist groot dat je een type 2 (ook wel bekend als Mennekes) aansluiting op je auto hebt en daarmee heb je een type 2 thuislader nodig.

Een aantal merken die vooral type 1 aansluitingen hebben:

Een aantal merken die vooral type 2 aansluitingen hebben:

Wat zijn de voordelen van een mobiele thuislader?

Wanneer het gaat om de voordelen van mobiele thuisladers, dan gaat het vaak eerst om het model dat je kiest. Uitgebreidere, duurdere modellen hebben eenmaal meer functionaliteiten dan de goedkopere modellen. Een aantal voordelen die voor alle thuisladers gelden:

  • Geen laadstress omdat je genoeg hebt aan een goed stopcontact;
  • Altijd de mogelijkheid om de auto te kunnen laden, ook als alle laadpalen bezet zijn;
  • Hoge kwaliteit. Al onze producten zijn getest en voorzien van CE-keurmerk;
  • Relatief goedkope investering voor veel gemak.

Afhankelijk van het model dat je kiest, komen hier de volgende voordelen bij:

  • Bescherming tegen overbelasting van het netwerk;
  • Startstop-functie waarmee het laden zelfs herstart kan worden na stroomonderbreking;
  • Instelbare laadsnelheid zodat er optimaal geladen kan worden zonder het netwerk te storen;
  • Instelbare starttijd: ideaal voor laden op daltarief.

Mobiele thuisladers voor alle merken

Wij vinden het belangrijk dat iedere eigenaar van een elektrische auto bij ons de juiste lader kan vinden en bestellen. Daarom hebben we ook mobiele thuisladers voor alle merken, waaronder Volvo, Tesla, Audi, BMW en uiteraard Volkswagen mobiele thuisladers.

Om het je nog makkelijker te maken bij het vinden van de juiste thuislader voor jouw auto, zijn alle laadoplossingen ook ingedeeld per automerk en model. Uiteraard kun je ook direct zoeken op de aansluiting wanneer je al weet wat je (ongeveer) nodig hebt.

Waar moet je nog meer op letten?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste mobiele thuislader. Hieronder vallen de laadcapaciteit, de lengte van de kabel zelf en uiteraard de functies die mogelijk zijn. Bij alle punten geldt dat het belangrijk is om eerst te kijken wat je zelf nodig hebt, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Laten we beginnen met de maximale laadcapaciteit. Hierbij komen twee verschillende factoren kijken:

  • De maximale laadsnelheid van jouw elektrische auto;
  • De maximale capaciteit van het stopcontact waarop de thuislader aangesloten wordt.

Hierbij kun je denken aan de gebruikelijke 1x16A aansluitingen, of juist speciale stopcontacten die aangesloten zijn om een thuislader met meer vermogen te laten laden, zoals een 1x32A of zelfs 3x16A. Het is belangrijk dat je een thuislader kiest die past bij de maximale laadcapaciteit van de auto en de maximale capaciteit van het stopcontact.

Kies je een mobiele thuislader meet een capaciteit die lager is dan beide waarden, dan begrens je namelijk de laadsnelheid. Het beste is om een thuislader te kiezen met een capaciteit die beide waarden overstijgt, mede met het oog op de toekomst.

Wanneer het gaat om de kabellengte, dan wil je ervoor zorgen dat de kabel niet door de lucht hangt tijdens het laden. Kan de auto niet naast een stopcontact staan, dan heb je dus een langere kabel nodig. Gebruik je de thuislader als incidentele lader, bijvoorbeeld tijdens vakanties? Kies dan zeker een thuislader met een langere kabel, zodat je zeker weet dat je probleemloos kunt laden.

Qua functies heb je tegenwoordig veel te kiezen bij de laadpalen en mobiele thuisladers. Premiummerken zoals CTEK en Ratio hebben veel mogelijkheden, van startstop-functies tot load balancing. Gebruik je de thuislader als dagelijkse lader, dan is het zeker de moeite om hier rustig naar te kijken. Je kunt je ook laten adviseren door een van onze specialisten uiteraard.

Mobiele thuisladers kopen bij Accu-Machine.nl

Bij Accu-Machine.nl vind je alles wat je nodig hebt om je elektrische auto te laden. Niet alleen hebben we mobiele thuisladers voor alle merken, je vindt bij ons ook laadpalen, laadkabels en andere laadoplossingen waarmee je gegarandeerd optimaal en veilig kunt laden.

Naast een breed aanbod kies je voor ons vanwege de uitstekende klantenservice. Wij staan klaar om je persoonlijk verder te helpen en bestel je vandaag nog voor 17:00 uur? Dan zorgen wij ervoor dat je bestelling de volgende werkdag al geleverd wordt!

Mobiele thuisladers voor elektrische auto's
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »