De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Laadkabel voor Volvo

Laadkabel voor Volvo kopen

Het aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen neemt rap toe. Dat is een hele goede zaak. Ook het aantal laadpunten wordt groter, maar het aanleggen van een infrastructuur van laadpunten neemt veel tijd in beslag. Voor het aansluiten op een laadpunt heb je een laadkabel nodig. Deze laadkabels kun je aanschaffen bij Accu-Machine. 

Typen aansluitingen voor je Volvo

We praten hier over de typen aansluiting 1, 2 en 3 voor laadkabels. In Europa is Type 2 de standaard. Dat betekent onder meer dat de leveranciers van laadpalen en -stations, die uitrusten met dit type aansluiting. Als je auto een andere aansluiting heeft, dan zul je daarmee bij de aanschaf van een laadkabel rekening dienen te houden. Dat kan zijn een kabel die aan de ene kant een aansluiting van het Type 2 en aan de andere het juiste type voor je auto.

Type 1 wordt wel voor Japanse en Amerikaanse auto's gebruikt. Type 3 wordt veel in Italië en Frankrijk toegepast voor de aansluitingen op laadpunten. Als je met je auto naar die landen gaat, dan dien je daarmee dus rekening te houden. Het type aansluiting van je auto kan je herkennen aan het aantal pinnen. Voor Type 1 zijn dat er vijf en bij het Type 2 zeven pinnen.

Andere kenmerken van een Volvo laadkabel

Bij laadkabels dien je behalve met het type aansluitingen ook rekening te houden met de laadcapaciteit en de lengte. Een kabel kan zijn bedoeld voor een laadcapaciteit van 16 ampères of 32 ampères, afgekort tot 16A en 32A. Je kunt een 16A altijd gebruiken voor het laden van je auto. Je gebruikt dan echter niet de maximale laadcapaciteit. Er zijn niet veel auto's die voor 32 ampères geschikt zijn. Zo'n auto moet dan over een duolader of extra zware lader beschikken.

Qua kabellengte kan je kiezen uit 4, 6, 8, 10 meter, of zelfs nog langer. Doorgaans volstaat een lengte van 4 of 6 meter, als je weet dat je daarmee uit de voeten kunt bij de laadpunten die je gebruikt. Als je op allerlei plaatsen laadt en je dus niet weet welke lengte nodig is, dan is het kiezen van een langere kabel verstandig. We hebben het hier niet over snelladen, want dan zit de kabel vast aan het laadpunt en is die bovendien dikker.

Volvo laadkabels van diverse modellen

De Volvo XC40 bezit een accupakket van 78 kWh. De laadkabel van een Volvo XC40 auto laadt met maximaal 16 ampères met 3 fases of 32 ampères met 1 fase. De aansluiting is van het type 2. Je kunt in dit geval kiezen tussen een laadkabel van 7,4 kW met een fase of een van 22 kW met 3 fasen. In het laatste geval wordt er slechts een fase gebruikt.

De Volvo XC60 met T8 Twin Engine bezit een accupakket van 10,4 kWh. De aansluiting is van het type 2. Het laden vindt plaats met 1 fase met een maximale stroom van 16 ampères. De laadkabel voor een Volvo XC60 dient daarmee overeen te stemmen.

De Volvo XC90 T8 Twin Engine bezit een accupakket van 10,4 kWh. Evenals de XC60 laadt de auto met 1 fase en maximaal 16 ampères. De aansluiting is van het type 2. Een laadkabel voor de Volvo XC90 is ook bij Accu-Machine te krijgen.

Hoe kun je een Volvo opladen?

Wil je meer informatie over hoe je een Volvo op kunt laden? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Laadkabel voor Volvo
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »