De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Laat ons je helpen bij het kiezen van je juiste laadpaal

Laadpalen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een 22 kW laadpaal, zodat je direct klaar bent voor de toekomst, een lader met twee outlets om twee elektrische auto’s tegelijkertijd te laden of laadpalen die je kunt schakelen om een heel wagenpark te laden. Om je houvast te bieden in de zee aan mogelijkheden, hebben we onze keuzehulp opgezet. Klik op de knop hieronder en je kunt direct beginnen.

 

Welke laadpaal of laadstation past bij jou?

Laadpalen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een 22 kW laadpaal, zodat je direct klaar bent voor de toekomst, een lader met twee outlets om twee elektrische auto’s tegelijkertijd te laden of laadpalen die je kunt schakelen om een heel wagenpark te laden. Om je houvast te bieden in de zee aan mogelijkheden, hebben we onze keuzehulp opgezet. Klik op de knop hieronder en je kunt direct beginnen.

Meer weten over demogelijkheden die er zijn op het gebied van laadoplossingen

Met het brede aanbod aan mogelijkheden, merken en modellen, hebben we hieronder een paar belangrijke punten op een rij gezet zodat je weet waar je op moet letten wanneer je zelf wilt zoeken op de website. Goed om te onthouden: onze experts staan klaar om je persoonlijk te helpen wanneer je er niet uitkomt of vragen hebt over de laadpalen en laadstations op onze website.

Welke aansluiting heb je en wat heb je eigenlijk nodig?

De laadpaal die je kiest, moet aangesloten worden op het netwerk dat je hebt. In de meeste gevallen betekent dit dat je thuis kunt laden op een aansluiting tussen de 10 en 16 ampère op 1 fase. Hiermee kun je op maximaal 3,7 kW laden, wat genoeg is om de auto in een nacht te laden tot 100%.

Het is echter zo dat de accucapaciteit van de elektrische auto steeds hoger wordt, net als het maximale laadvermogen van de auto zelf. Hiermee wordt het steeds interessanter om te kijken naar een 22 kW (of 11 kW) laadpaal. Heb je geen 3-fase-aansluiting, dan moet de aansluiting hiervoor verzwaard worden. Wil je optimaal en goedkoop kunnen laden, dan verdient deze investering zich snel terug.

Heb je een 3-fase-aansluiting thuis of op het werk? Dan raden we altijd een laadpaal of laadstation aan met een hoog maximaal laadvermogen, omdat dit past bij de ontwikkelingen.

1 laadkabel, 2 laadkabels of helemaal geen laadkabels op de laadpaal?

Laadpalen zijn altijd voorzien van outlets (ook wel sockets genoemd) of laadkabels. Ook hierbij is het verstandig om na te denken over de mogelijkheden. Kies je voor een vaste laadkabel, dan hoef je nooit op zoek naar de kabel en kun je altijd direct laden. Aangezien de laadkabel zelf het zwakste onderdeel van de installatie is, kun je er ook voor kiezen om een laadpaal met outlet te nemen. Wanneer de kabel beschadigd raakt, kun je deze gewoon vervangen zonder dat de installatie vervangen moet worden.

Een ander punt is het aantal aansluitingen. Zelfs wanneer je op dit moment één elektrische auto hebt, kan een dubbele laadpaal interessant zijn voor de toekomst. Voor zakelijke gebruikers raden we eigenlijk altijd dubbele laadpalen aan. Hiermee kun je twee auto’s tegelijkertijd laden zonder dat je hier meerdere laadpalen voor nodig hebt.

DLB: hoe belangrijk is dat dynamisch laden eigenlijk?

Dynamic Load Balancing (DLB, vaak ook loadbalancing of dynamisch laden genoemd) zie je steeds vaker terugkomen wanneer je op zoek gaat naar een laadpaal. Vreemd is dat niet. Bij het laden van de elektrische auto gebruik je een flink deel van de beschikbare spanning in je woning of bedrijf. Heb je meerdere stroomvreters staan, dan kan het laden van de auto ervoor zorgen dat het systeem overbelast raakt en je zonder stroom komt te zitten.

Loadbalancing zorgt ervoor dat de laadpaal alleen de stroom gebruikt die beschikbaar is, waarbij andere apparaten en machines nooit hinder ondervinden van het laden. Dynamisch laden wordt tegenwoordig eigenlijk standaard aangeraden, zeker met het oog op de elektrische auto van de toekomst die met een veel hoger vermogen kan laden en er een nog grotere druk op het energienetwerk komt te liggen.

Loadbalancing is daarnaast ideaal voor mensen met zonnepanelen. Let erop dat je voor dynamisch laden niet alleen een slimme laadpaal nodig hebt, maar ook een slimme energiemeter. De laadpaal en de energiemeter moeten namelijk met elkaar kunnen communiceren!

Een goedkope laadpaal of juist een duurder laadstation?

Met een goedkoper instapmodel is de investering minder groot en kun je toch je elektrische auto optimaal laden. Al onze laadpalen, dus ook de goedkopere modellen, voldoen aan alle eisen en zijn geschikte producten om je auto te laden. Uiteraard zijn de goedkoopste laadpalen de laadoplossingen zonder extra features of functies. Heb je dat niet nodig, dan is dit een prima keuze.

Wil je echter klaar zijn voor de komende jaren of ben je een zakelijk gebruiker? Dan raden we je aan vooral te kijken naar wat je nodig hebt. Het kiezen van een goedkoper model resulteert er in deze gevallen in dat er niet optimaal geladen kan worden of de laadpaal niet kan bieden wat jij nodig hebt. Betekent dit binnen afzienbare tijd een nieuwe investering in nog een laadpaal, dan ben je uiteindelijk duurder uit dan wanneer je in één keer een geschikte laadpaal gekozen zou hebben.

Meerdere laadpalen aanschaffen

Heb je meerdere laadpalen nodig, bijvoorbeeld voor een compleet wagenpark of een groter bedrijventerrein? Neem dan direct contact met ons op, zodat we kunnen kijken naar oplossingen op maat. We kijken graag vrijblijvend met je mee naar wat wij voor je kunnen betekenen.  

Backoffice: onzin, handig of verplicht?

Er is een ander punt dat meer aandacht verdient. De meeste laadpalen worden geleverd met een backoffice. Concreet betekent dit dat je inzicht hebt in het verbruik van de laadpaal en de laadpaal op afstand kunt bedienen. Voor een particuliere gebruiker kan een backoffice handig of interessant zijn, en in sommige gevallen zelfs verplicht. Wil je de werkgever laten betalen voor de geladen stroom, dan moeten er maandtotalen uitgeschreven kunnen worden, die de werkgever op kan nemen in de administratie. Ook kun je met een uitgebreid backoffice de laadpaal op afstand vergrendelen en ontgrendelen, zodat je altijd zelf bepaalt wie toegang heeft.

Voor de zakelijke gebruiker raden we altijd een laadpaal met backoffice aan, idealiter zelfs met slimme kWh-meter (goedgekeurd door de Belastingdienst) en met identificatiemogelijkheden, zoals gezichtsherkenning, druppels, laadpassen of toegang via een applicatie. Niet alleen omdat je op die manier beter overzicht houdt en kunt declareren, maar ook omdat je altijd weet wat er gebeurt en wat de laadpaal precies voor je doet. Een backoffice is daarnaast nodig om klanten te laten betalen voor de geleverde stroom.

Waarom kies je voor de laadpalen van Accu-Machine.nl?

Bij Accu-Machine.nl vind je een bijzonder breed aanbod aan verschillende laadpalen, waarbij we altijd de ideale laadoplossing hebben voor jouw situatie. Alle laadpalen zijn voorzien van een CE-keurmerk, waarbij je kunt rekenen op de beste kwaliteit tegen scherpe prijzen. Wij hebben de laadstations, laadpalen en mobiele laders van uiteenlopende merken, zodat je altijd diverse modellen voor je klaar hebben liggen.

Daarnaast staat klantenservice hoog in ons vaandel. Bestel je vandaag voor 17:00 uur, dan zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat de laadoplossing de volgende werkdag al bij bezorgd wordt. Kom je er niet uit of wil je weten welke laadpaal de beste optie voor jou is en kom je er niet uit met de keuzehulp? Stuur ons dan een bericht zodat we je direct persoonlijk verder kunnen helpen met advies en antwoorden op maat.

 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »