De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Een vaste laadpaal of een mobiele laadpaal; Wat past het beste bij jou?

Ben je onlangs elektrisch gaan rijden? Of rijd je al langer elektrisch maar wil je nu het thuisladen optimaliseren? Dan kun je kiezen tussen een vaste of een mobiele laadpaal. Beide laders hebben hun eigen voor- en nadelen. We raden aan om te kijken naar de situatie én de laadeigenschappen van de auto om zo een goede keuze te maken. 

Doorgaans zijn de volgende factoren het belangrijkst bij het maken van een keuze: 

  • Een vaste laadpaal (of wallbox) is (iets) veiliger dan mobiele laders; 
  • Een vaste laadpaal (of wallbox) kan sneller laden dan de meeste mobiele laders; dit is echter alleen zinnig wanneer de omvormer in de auto de hogere laadsnelheid aankan; 
  • Vaste laadpalen (of wallboxes) zijn een fraaiere oplossing dan mobiele laadstations; dit geldt echter wel vooral bij langdurig gebruik; 
  • Mobiele laadpalen zijn goedkoper in de aanschaf dan vaste laadpalen maar moeten doorgaans eerder vervangen worden. 

Wacht even, waarom eigenlijk een eigen laadpaal? 

Heel simpel, omdat: 

  1. Publiekladen tot 4x zo duur kan zijn als thuisladen 
  1. Een thuislader altijd beschikbaar is, zonder wachtrij 
  1. Je op deze manier elke dag weg kunt rijden met een volle accu 
  1. Je (op den duur) volledig groen kunt laden en dát helemaal lekker duurzaam is 

De mobiele laadpaal 

De mobiele laadpaal is eigenlijk niet meer dan twee stekkers met een kastje ertussen. De ene stekker wordt in het stopcontact (wandcontactdoos) gestoken, de andere stekker gaat in de EV. Mobiele laders zijn goedkoper dan vaste laadpalen en in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, verdienen deze laders de voorkeur voor de meeste mensen. Sterker nog, het zijn vooral de mobiele laders die in Nederland gebruikt worden voor het thuisladen. 

Hoewel vaste laders veiliger zijn, is de veiligheid van de mobiele lader flink toegenomen. De betere mobiele laders, zoals de mobiele laders die je in onze webwinkel vindt, zijn beveiligd tegen overladen. Ook zijn de meeste laders voorzien van een herstartfunctie. Handig wanneer er een dip in het stroomnetwerk is of wanneer de stroom korte tijd uitvalt. De mobiele lader pakt het laden zelf weer op, zodat de accu van de EV de volgende morgen gewoon vol is wanneer je wegrijdt. 

Mobiele laders bieden daarnaast veel vrijheid. Je kunt de lader gewoon meenemen in de auto. Zo kun je ook bij vrienden laden, of op het werk. Let er wel op dat de meeste laders het verbruik niet meten; dat betekent dat je niet exact weet hoeveel kWh je gebruikt hebt van je baas of familie.  

Let wel op het vermogen van de mobiele laders. Er zijn nog veel mobiele laadpalen op de markt met een vermogen van 10A. Dit is minder dan het aantal ampère dat op jouw groepenkast zit; daar zit namelijk een 16A zekering in. Kijk altijd eerst naar het laadvermogen van jouw EV en je groepenkast voordat je een mobiele lader kiest. 

Laden via het stopcontact met een mobiele lader? 

In de meeste gevallen is laden via het stopcontact genoeg wanneer je kunt laden met 1x16A. Uiteraard is dat afhankelijk van de auto én jouw stroomaansluiting. Is de aansluiting verzwaard en heb je een aparte groep met 3 fasen voor het laden van de EV? Dan kun je veel sneller laden, maar alleen wanneer de EV hier geschikt voor is. Kijk daarom altijd eerst naar de laadspecificaties van de EV; het gaat vooral om de capaciteit van de omvormer in de auto. Deze moet de wisselstroom namelijk omzetten naar gelijkstroom. 

Bekijk de verschillende mobiele laders voor 1 fase of 3 fasen direct online. Weet je niet welk model bij jouw auto en aansluiting past? Informeer dan bij een elektricien of neem eens contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de geschikte lader voor jou thuis.  

Wanneer kies je voor een vaste laadpaal? 

Is er geen geschikt stopcontact in de buurt van de parkeerplek van de EV? Wil je geen nieuwe aansluiting aan laten leggen? Wil je graag optimaal gebruiksgemak, inclusief een backoffice met de mogelijkheid om het exacte aantal geladen kWh bij te houden, bijvoorbeeld omdat de EV zakelijk gebruikt wordt? Of wil je de laadpaal kunnen laten gebruiken door andere mensen, die je vervolgens een rekening achteraf stuurt? Wil je graag dat alles er netjes uitziet en dat alles een vaste plek heeft? 

In dat geval is de vaste laadpaal de betere optie voor jou. Een vaste laadpaal of een laadbox aan de wand is de manier om een hoger gebruiksgemak te hebben, met meer inzichten in hoeveel er geladen is door wie en op welk moment. Dit zijn direct de grootste voordelen van de vaste laadpalen ten opzichte van de mobiele laadpalen. 

Heb je een laadpaal nodig voor zakelijk laden met alle inzichten in het verbruik? Kies dan een vaste laadpaal met backoffice 

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »