De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Een mobiele laadpaal, wat kun je ermee?

Een mobiele laadpaal, wat kun je ermee?

Een elektrische auto moet je laden, anders kom je nergens. Voor het laden kun je gebruikmaken van een mobiele lader of een laadpaal. De mobiele lader is in feite niet veel meer dan een kabel met een systeem erin dat de communicatie verzorgd tussen de auto en het stopcontact. Een laadpaal, zoals een wandlader, is een fraaiere en uitgebreidere oplossing. Maar betekent dit dat de mobiele lader geen optie is? Integendeel; thuisladen met mobiele laders is bijzonder gebruikelijk. Uiteraard lees je bij ons alles wat je hierover moet weten.

Wát is een mobiele laadpaal nou eigenlijk?

Laten we met de deur in huis vallen; de mobiele laadpaal heeft letterlijk niets weg van een paal. De mobiele laadpaal voor elektrische auto’s is een kabel met twee stekkers, voorzien van een ‘doos’ waarin de aanstuurapparatuur zit. Een van de stekkers is geschikt voor een standaardwandcontactdoos (stopcontact). De andere stekker is geschikt voor de EV.

Door de stekker in het stopcontact te steken en de andere stekker in de EV te plaatsen en vervolgens het kastje te starten, wordt de auto geladen.

Wat zijn de voordelen van een mobiele laadpaal eigenlijk?

De betere mobiele laadpalen (of thuisladers) zijn voorzien van veel foefjes. Zo communiceren zij tussen de auto en het stopcontact, om op die manier overladen te voorkomen. Geeft de auto aan dat de accu de maximale lading bereikt heeft, dan sluit het kastje de communicatie tussen de auto en het stopcontact. Merkt het systeem dat er een dip in het stroomnetwerk is, of er juist een te hoge spanning geladen wordt, dan wordt het laden onderbroken. De betere mobiele laadpalen zijn voorzien van een programmering die ervoor zorgt dat het laden vanzelf weer hervat wordt wanneer het stroomnetwerk weer stabiel is. Dit wordt ook wel een herstartfunctie genoemd.

Een ander – redelijk voor de hand liggend – voordeel van de mobiele laadpaal is dat deze… mobiel is. Dat betekent dat je deze ook mee kunt nemen naar je werk (wanneer daar niet genoeg laadpalen zijn) of wanneer je ergens op visite gaat. De betere mobiele laadpalen, zoals deze thuislader, zijn voorzien van een meter die het aantal kWh bijhoudt. Zo weet je direct wat je iemand schuldig bent wanneer je de auto ergens laadt waar je te gast bent.

Let erop dat de meeste mobiele thuisladers van ons kunnen laden op 16A. Dat is een groter voordeel dan je denkt. Er zijn namelijk veel mobiele laadpalen op de markt die tot 10A laden. Door te laden op 16A laad je vele malen sneller (60% sneller dan met een 10A lader).

Waar moet ik op letten bij het kiezen voor een mobiele laadpaal?

Bij de betere mobiele laadpalen bepaal je de laadsnelheid zelf. Het is verstandig om de lader op een lege groep te zetten of een groep met weinig belasting (dus geen vriezers, wasmachines, waterkokers en vaatwassers op dezelfde groep). Op die manier kan de maximale snelheid benut worden, waardoor het laden binnen veel kortere tijd klaar is.

Je hebt een stopcontact nodig in de buurt van de auto. Is deze niet aanwezig? Schakel dan een elektricien in en vertel deze waarvoor je het stopcontact nodig hebt. Deze regelt dan de nieuwe groep voor je, zodat je altijd optimaal kunt laden. Houd er rekening mee dat de kabels van de mobiele laadpalen een maximale belasting hebben wanneer je hier overheen rijdt. Het maximale belaste gewicht staat vermeld bij onze producten. Het beste is uiteraard om niet over de kabels van de lader te rijden.

Let ook op het type stekker dat je nodig hebt. Er zijn twee verschillende types laadkabels. Type 1 (J1772) is niet hetzelfde als type 2 (Mennekes).

Weet je niet welke mobiele laadpaal je nodig hebt voor jouw auto? Onder elk product staat een lijst met de auto’s waar de laadkabels geschikt voor zijn. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen met het vinden van de geschikte mobiele thuislader voor jouw auto.

Een mobiele laadpaal of toch kiezen voor een vaste laadpaal?

Heb je een EV gekocht of een model op het oog en heb je nu een manier nodig om je auto thuis te kunnen laden? Dan heb je grofweg twee opties. Enerzijds de laadpaal aan huis, vaak gemonteerd aan de wand. Anderzijds de mobiele laadpaal die je direct aan kunt sluiten op een stopcontact.

Er zijn websites die stellen dat een vast laadstation het beste is wanneer er geen stopcontact in de buurt aanwezig is. Het is echter maar net de vraag wat de kosten zijn voor de installatie van een stopcontact; vaak valt dit namelijk erg mee en kan de elektricien direct een nieuwe groep voor je aanmaken zodat je optimaal kunt laden.

Je kunt je beter afvragen of je de kosten wilt kunnen declareren, bijvoorbeeld omdat je een zakelijke auto thuis moet laden. In dat geval is de laadpaal met backoffice een betere optie. Heb je dat niet nodig en kun je volstaan met een mobiele laadpaal die inzicht geeft in het verbruik, al zij het zonder een maandoverzicht, dan is de mobiele laadpaal een prima oplossing.

Ben je een ondernemer en zoek je oplossingen voor personeelsleden waarvan je niet zeker weet of zij langere tijd in dienst blijven én heb je geen zin om lastige overeenkomsten op te laten stellen? Dan is de mobiele laadpaal de beste oplossing. Deze kan bij het beëindigen van het dienstverband namelijk gewoon ingeleverd worden, zonder bijkomende kosten.

Maar wat heb ik nou eigenlijk nodig?

Weet je nu alles over mobiele laadpalen maar weet je nog niet zeker welk product het beste bij jou past? Geen zorgen. Neem gewoon contact met ons op via [email protected] en wij kijken graag persoonlijk met je mee zodat je binnen korte tijd de juiste mobiele laadpaal gevonden hebt voor jouw auto.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »