De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Een laadpaal met backoffice, wat kun je ermee?

Een laadpaal met laadpas en backoffice geeft je alle inzichten in de laadmomenten en de kosten voor het elektrisch rijden. Daarnaast kun je met een eigen laadpaal met backoffice klanten en gasten hun EV laten laden bij jou thuis of op het werk, om hen vervolgens de exacte kosten en hoeveelheid kWh in rekening te brengen. De laadpaal met laadpas en backoffice brengt flexibiliteit, overzichtelijkheid en vooral een hoge mate van gebruiksgemak. Maar hoe zit dat nou precies? Waarom zou jij een laadpaal met backoffice kiezen?

De laadpaal met backoffice voor zakelijke gebruikers

Rijd jij elektrisch met je zakelijke auto? Of heb je zelfs een elektrische vloot als wagenpark? Dan is de kans groot dat jij inzicht wilt hebben in de kosten van het elektrisch rijden, met het verbruik per auto. Heb je nog geen laadpaal, dan is het goed om te weten dat de aanschaf van een laadpaal aftrekbaar is. De termen waar je naar zoekt zijn MIA (milieu-investeringsaftrek), Vamil en KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek).

Maar waarom kies je een laadpaal met backoffice? Wanneer je een laadpaal met backoffice gebruikt, kun je zelf regelen wie toegang heeft tot de laadpaal. Je ziet exact hoeveel er geladen is en welke prijs je hiervoor betaalt. Praktisch is dat je (aan de hand van de kilometerstand en het aantal geladen kilowatt) op deze manier ook de staat van de accu kunt monitoren. Let hierbij wel op dat het verbruik per gebruiker kan verschillen door andere rijstijlen. Het monitoren van de accustaat met een backoffice is het makkelijkst wanneer elke medewerker een vaste auto heeft.

Een ander voordeel van een laadpaal met backoffice, is dat je klanten en gasten de mogelijkheden kunt geven om de auto te laden. Jij houdt hierbij altijd het overzicht over de kosten en bepaalt zelf of je de kosten van het laden in rekening brengt, of gewoon zelf ophoest.

De backofficeapplicatie zorgt ervoor dat jij als ondernemer per periode makkelijk kunt zien hoeveel er geladen is, wat de kosten zijn, en welke kosten gedeclareerd moeten worden.

Voordelen van een laadpaal met backoffice voor particulieren

Wanneer we kijken naar de voordelen van een backoffice bij de laadpaal voor particulieren, dan valt hier op dat een ander voordeel de voornaamste reden is om toch te kiezen voor een backoffice. Bij elk technologisch of ingewikkeld systeem kan een storing voorkomen. Jij kunt zelf de storing in de meeste gevallen niet verhelpen; er is een installateur nodig die op locatie moet komen. Dat kost geld én tijd. Daarbij is het niet bepaald efficiënt.

Heb je een laadpaal met backoffice, dan hoeft de installateur namelijk niet direct te komen. Er wordt eerst op afstand gekeken waar de storing zit en of het vrijgeven van de laadkabel of het herstarten van de laadpaal genoeg is om het euvel te verhelpen. Op die manier bespaar je geld en kun je veel sneller je auto weer laden. Let wel op welk backoffice je kiest; niet alle aanbieders hebben een even flexibele klantenservice.

Het tweede voordeel is gelijk aan het voordeel voor de zakelijke gebruiker. Jij rijdt elektrisch omdat dit bespaart op de kosten, belastingtechnisch aantrekkelijk is en omdat het goed is voor het milieu. Dat betekent dat de kans groot is dat je andere elektrische rijders de mogelijkheid wilt bieden om bij jou te laden. Bijvoorbeeld wanneer zij op bezoek zijn.

Het houdt niet in dat jij graag de extra kosten op de stroomrekening terugziet en moet betalen aan het einde van de maand. Zeker niet wanneer je regelmatig gasten krijgt die bij je willen laden, of de mensen in de buurt ook af en toe komen voor een kopje koffie, een koekje en een paar kWh.

Heb je een laadpaal met backoffice, dan kun je exact zien hoeveel iemand geladen heeft en wat de kosten hiervoor zijn. Spreek van tevoren met je gasten af dat je hen het bedrag in rekening brengt en iedereen profiteert van jouw laadpaal. Duidelijke afspraken in combinatie met een laadpaal zorgt voor vrolijke gezichten aan de koffietafel.

Kies je een laadpaal met backoffice of toch niet?

Overweeg je de aanschaf van een laadpaal en weet je niet zeker of je een backoffice nodig hebt? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Wil je duidelijk inzicht hebben in hoeveel er geladen is en wat de kosten zijn?
  • Gaan meerdere mensen gebruikmaken van de laadpaal en moet er inzicht zijn in de kosten per gebruiker?
  • Wil je eventueel (op een later moment of nu) de laadpaal laten gebruiken door andere eigenaren van een EV en hier geld voor vragen?

Is het antwoord op één of meer vragen ‘ja’, dan is een laadpaal met backoffice de beste optie voor jou. Een aantal aanbieders die goed uit de testen komen op een rijtje voor je:

  • E-Flux; staat bekend om de goede klantenservice
  • Newmotion; heeft de meeste oplaadpunten in Europa (meer dan 100.000)
  • Greenflux; te combineren met alle laadpalen van grote merken en daarmee flexibel
  • EVBox; erg snel en te integreren met software van de meeste andere aanbieders

Wat als ik wél inzicht wil maar een backoffice te uitgebreid is?

Wanneer een laadpaal met backoffice eigenlijk meer is dan je nodig hebt maar je wél inzicht wilt in de kosten van het laden, dan kun je ervoor kiezen om een verbruiksmeter te gebruiken. Deze verbruiksmeter voor het laden van de elektrische auto wordt tussen de EV en het stopcontact geplaatst zodat je precies weet hoeveel er geladen is. Voor deze oplossing heb je wel draadloos internet nodig, omdat de verbruiksmeter de informatie draadloos verzendt naar een applicatie op je telefoon of ander mobiel apparaat.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rond laadpalen met een backoffice of zoek je een specifiek product? Neem dan eens contact met ons op via [email protected]. We helpen je graag persoonlijk verder.

 

 

 

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »