De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Wat zijn de populairste elektrische auto’s?

Waar het aantal elektrische auto’s voorheen nog redelijk beperkt was en lang niet alle autofabrikanten actief waren op de EV-markt, is het beeld nu compleet anders. Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische auto, zijn er tal van opties qua merken en modellen. Dat maakt het interessant om eens te kijken naar de populairste elektrische auto’s van dit moment, zeker omdat de toplijst al een tijdje redelijk statisch lijkt. Zoek je populaire elektrische auto’s op de Nederlandse EV-markt, dan is dit de lijst die je nodig hebt.

De populairste elektrische auto’s van dit moment

Om je een idee te geven van de populaire elektrische auto’s in Nederland, hebben we een top 5 samengesteld waarbij we gekeken hebben naar de populariteit van de afgelopen jaren, om zo een zo volledig mogelijk beeld te scheppen.

  • De Skoda Enjay, de ruime gezinsauto met een knappe actieradius én veel vermogen;
  • De Tesla Model Y, vooral omdat de prijs-kwaliteitverhouding gewoon uitstekend is en de uitgeklede versie óók al met 455 kilometer actieradius geleverd wordt;
  • Peugeot e-208, het toonbeeld van de elektrische stadsauto;
  • Kia e-Niro, het model dat bewees dat een cross-over met stekker de toekomst van ons autoland is;
  • Audi Q4 e-tron, een premiummodel met stoere uitstraling omdat deze gewoon niet op de lijst met populaire elektrische auto’s mag ontbreken.

Modellen als de EV6 van Kia, de XC40 Recharge van het Zweedse Volvo en de Model 3 van Tesla halen de lijst net niet, maar dat is meer de keuze bij het samenstellen dan de schuld van de modellen zelf, vandaar dat zij toch stiekem onder de lijst een vernoeming gekregen hebben.

Een aantal verschillende categorieën – goed om rekening mee te houden

Wanneer je kijkt naar populaire elektrische auto’s, is het goed om in de gaten te houden dat er verschillende categorieën zijn, waarbij vooral het soort auto belangrijk is. In de lijst hierboven kun je dat ook al bijzonder goed zien, want in de lijst met populaire elektrische auto’s zie je zowel zuinige, kleinere stadsauto’s als elektrische auto’s die ingezet kunnen worden als een gezinsauto of een zakelijke auto waar ook daadwerkelijk wat in geladen kan worden.

Ben je op zoek naar een elektrische auto en wil je de lijst met populaire elektrische auto’s hiervoor gebruiken, kijk dan vooral naar het model auto dat je nodig hebt. Hierbij kijk je vooral naar hoe de auto ingezet gaat worden en hoeveel mensen én bagage er op een gemiddeld momoment in de auto zit.

Wat zijn de trends op het gebied van de elektrische auto?

De trends op de automarkt zijn duidelijk. De middenklasser verdwijnt uit beeld, zeker als stekkerauto. De SUV en cross-over zijn al jarenlang bijzonder populair en dat is duidelijk te zien aan het aanbod op het gebied van elektrische auto’s. Tegelijkertijd zijn kleine, zuinige auto’s ook erg in trek, vooral wanneer het gaat om auto’s met een stekker. Heel vreemd is dit niet, want de EV is uitermate geschikt als een stadsauto.

Een tip van ons: wil je de EV als stadsauto gebruiken en rijd je regelmatig korte afstanden? Plan dan eens per week of twee weken een langere rit, om de 12V accu in goede staat te houden en te besparen op de onderhoudskosten. Alle auto’s, ongeacht of het een auto met verbrandingsmotor of elektromotor is, moeten namelijk af en toe een langere afstand rijden wanneer je problemen wilt voorkomen. Wellicht is het een leuk idee om eens per twee weken een reis te plannen naar een snellaadplein op 2 tot 3 uur afstand van je huis, om er een dagje van te maken.

Verwachtingen voor de toekomst

De verwachting is dat de ontwikkelingen de komende tijd in dezelfde lijn blijven lopen, met één grote uitzondering. Nu is namelijk al duidelijk dat er steeds meer vraag is naar sterkere elektrische auto’s, die ingezet kunnen worden op de manier waarop mensen de auto willen gebruiken. Hierbij kan gedacht worden aan auto’s met een hoger trekvermogen om aanhangers en caravans te trekken, maar ook aan elektrische auto’s die geschikt zijn voor een gezinsvakantie. Op dit moment is het aantal geschikte modellen daarvoor nog laag, maar daar komt de komende jaren gegarandeerd verandering in.

Een andere ontwikkeling is dat de vraag naar laadpalen, laadkabels en mobiele laders de komende tijd ook sterk toe zal nemen. Nu er steeds meer geschikte én betaalbare elektrische auto’s komen, komen er steeds meer huishoudens waar minstens één elektrische auto op de oprit staat. Aangezien de auto bij huis laden de goedkoopste is én zal blijven, zal dit ervoor zorgen dat steeds meer mensen thuis laadoplossingen nodig hebben.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »