De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Wat neem je mee op vakantie: een laadkabel of een mobiele lader?

Vakanties met de elektrische auto zijn bijzonder populair. Steeds meer mensen die een EV hebben, gaan hier ook meerdere malen per jaar mee weg. Dat kan binnen Nederland zijn, maar de elektrische auto’s met Nederlandse kentekenplaten worden ook steeds vaker in Spanje, Italië en Scandinavië gespot. Ben jij van plan om op vakantie te gaan met je elektrische auto, dan is het verstandig om na te denken over de laadoplossingen die je meeneemt. Kun je het beste kiezen voor een laadkabel of een mobiele lader? Het is een vraag die we regelmatig krijgen en daarom geven we hier uitvoerig antwoord zodat je direct weet wat het beste is voor jou.

Op welke plekken kun je een laadkabel gebruiken tijdens je vakantie?

Laadkabels kun je uitsluitend gebruiken op plekken waar een laadpaal staat. Hier moeten we aan toevoegen dat aardig wat laadpalen voorzien zijn van vaste laadkabels. Dit zijn de snelladers die je onderweg tegenkomt. De standaardlaadpalen in dorpen, op laadpleinen en bij accommodaties zijn vaak laadpalen die geen vaste laadkabels hebben, maar sockets. Die socket kun je gebruiken om je eigen laadkabel in te pluggen.

Kom je op een camping of bij een huurhuisje dat je vakantieverblijf wordt en is hier een laadpaal met een socket en heb je géén laadkabel bij je? Dan kun je niets met de laadpaal, omdat je je auto niet op de laadpaal aan kunt sluiten. De laadkabel is dus noodzakelijk om de laadpaal en je elektrische auto met elkaar te verbinden, tenzij er een laadkabel in de laadpaal zit (maar daar moet je vooral niet blind vanuit gaan).  

Wanneer kun je gebruikmaken van een mobiele lader tijdens je vakantie?

Mobiele laders gebruik je niet bij laadpalen. Deze specifieke laders, die ook wel thuisladers genoemd worden, kunnen namelijk alleen aangesloten worden op stopcontacten (zoals wandcontactdozen, CE-aansluitingen en andere verbindingen, afhankelijk van de stekker op de mobiele lader). De mobiele lader wordt in de meeste gevallen direct aangesloten op het circuit en heeft vaak een lagere maximale laadsnelheid, maar kan in theorie overal gebruikt worden waar een stroomaansluiting is.

Hier willen we graag nadrukkelijk aan toevoegen dat je een mobiele lader niet zomaar in elk stopcontact mag drukken om de auto te laden. Niet alleen is dit gevaarlijk (beschadigde stopcontacten kunnen smelten en brandgevaar veroorzaken tijdens het laden van de EV), maar het is ook niet netjes. Is niet met de campingeigenaar of verhuurder overeengekomen dat de elektrische auto geladen wordt, dan zorgt het veel hogere stroomverbruik voor problemen bij de verhuurders. Is overeengekomen dat er geladen wordt via een speciaal toegewezen aansluiting en worden de kosten voor het laden verrekend, dan is het verhaal uiteraard anders.

Kun je een laadkabel of een mobiele lader ook gebruiken voor of na je vakantie?

Laadkabels en mobiele laders zijn ook prima te gebruiken wanneer je niet op vakantie bent. Het grote verschil is dat je hierbij aanzienlijk meer hebt aan je laadkabel dan aan een mobiele lader. In Nederland staan namelijk veel laadpalen. De kans is groot dat je een laadpaal thuis hebt staan en wellicht op je werk inmiddels ook al. Bij deze laadpalen kun je ook gebruikmaken van je laadkabel. Dat betekent niet dat je je mobiele lader niet kunt gebruiken, maar echt zinnig is deze niet meer op dat moment. Met een laadpaal en laadkabel heb je namelijk nagenoeg altijd een hoger laadvermogen en dat betekent dat de mobiele lader vaak in de kast belandt tot de volgende vakantie.

In dat opzicht is een laadkabel dus een handigere keuze wanneer je de laadoplossing heel het jaar wilt (kunnen) gebruiken.

Wat is de beste optie voor jouw volgende vakantie met de elektrische auto?

Het antwoord op de vraag wat de beste optie voor je volgende vakantie is, is wellicht verrassend. Het is namelijk de mobiele lader en niet de laadkabel. De reden hiervoor is dat je altijd een laadkabel nodig hebt voor je elektrische auto en deze eigenlijk standaard in de auto moet hebben liggen. Wel kun je ervoor kiezen om een extra laadkabel met een andere stekker voor de bronzijde (laadpaal) aan te schaffen of een verloopstuk, zodat je ook bij laadpalen zonder een Mennekes-aansluiting gewoon kunt laden.

Ga je naar een afgelegen gebied of wil je zeker weten dat je geen laadstress hebt tijdens je vakantie, dan is een mobiele lader de beste oplossing, zeker wanneer je al een laadkabel in de auto hebt liggen. Op die manier weet je namelijk zeker dat de kans bijzonder klein is dat je stil komt te staan met een lege accu.

Wil je direct een geschikte laadkabel of mobiele lader bestellen, kijk dan eens op de volgende pagina’s waar je alles kunt vinden wat je zoekt:

Bestel je voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog verzonden wordt. Kun je niet vinden wat je zoekt, neem dan vooral contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen en ook jij makkelijk bij ons slaagt voor al je laadoplossingen.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »