De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Wat is de meest verkochte elektrische auto?

Er rijden tegenwoordig flink wat elektrische auto’s rond in Nederland. Het aanbod aan verschillende modellen is namelijk flink toegenomen en steeds meer autofabrikanten zijn stekkerauto’s gaan maken, wat logisch is wanneer we kijken naar de vraag op de markt en de maatregelen en richtlijnen die opgesteld worden door de nationale overheden en de Europese Unie. Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de meest verkochte elektrische auto’s in Nederland nou eigenlijk op dit moment en zijn er echte uitschieters of is de markt redelijk evenredig verdeeld?

De meest verkochte elektrische auto van dit moment

Om te bepalen wat de meest verkochte elektrische auto’s in Nederland zijn, pakken we de cijfers van 2023 erbij, aangezien dit de meest complete, recente statistieken zijn. Dan zien we direct dat 1 op de 3 verkochte auto’s in Nederland in 2023 elektrisch was. Ook zien we direct dat Tesla de lijst aanvoert met een model dat meer dan 12% in het marktaandeel van de EV opeist in Nederland.

De lijst met meest verkochte elektrische auto’s in 2023 ziet er als volgt uit:

De nummers 2 tot en met 5 hebben een marktaandeel tussen de 4,1% en 5,6%, wat aangeeft hoe ontzettend populair de Model Y in Nederland is. Heel vreemd is dit overigens niet, want het model biedt een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding én Tesla heeft wereldwijd het beste netwerk van snelladers wat gemak betekent voor de EV-rijders die voor Tesla kiezen.

Opmerkelijk is overigens dat Tesla niet de winnaar is op het gebied van meest verkochte merken (elektrisch en niet-elektrisch). Sterker nog, Tesla staat niet eens in de top 5 die aangevoerd wordt door Volkswagen, Kia en Toyota.

Grappig feit is dat de top 5 van Nederland best sterk afwijkt van de top 5 meest verkochte elektrische auto’s in Europa als geheel in 2023. Die ziet er namelijk als volgt uit:

  • Tesla Model Y
  • Tesla Model 3
  • Volkswagen ID.4
  • Skoda Enyaq
  • MG4

Dit heeft vooral te maken met het feit dat de automarkten in Duitsland en Groot-Brittannië véél groter zijn dan die van Nederland. Dat heeft ervoor gezorgd dat de lijst er compleet anders uitziet, al is het duidelijk dat Tesla bijzonder goede zaken aan het doen is op de nationale en internationale automarkt.

Een aantal populaire modellen in verschillende categorieën

Ben je op zoek naar een elektrische auto en wil je daarom weten wat de meest verkochte elektrische auto’s in 2023 in Nederland waren? Let dan goed op, want de top 5 bestaat uit zeer uiteenlopende modellen. Kijk bij het vergelijken van auto’s altijd eerst naar wat jij echt nodig hebt, hoeveel actieradius je wilt hebben en wat de laadsnelheid van de auto is. Die factoren zijn allemaal relevanter dan welke auto het meest rondrijdt in Nederland.

Wat zijn de verwachtingen voor de (nabije) toekomst?

Wanneer het gaat om verwachtingen voor de toekomst en modellen die populair zullen worden, is er een flinke tweestrijd bezig in internationaal EV-land. Enerzijds vinden we de mensen die verwachten dat de markt overspoeld zal raken met goedkope modellen uit Azië, die het bijzonder lastig zullen gaan maken voor de gerenommeerde merken als Tesla, Volvo en Volkswagen. We weten dat er in Azië hard gewerkt wordt aan het ontwikkelen en bouwen van tal van nieuwe modellen die vooral goedkoop moeten zijn, maar het is onzeker of deze ooit in de Europese Unie op de markt gezet kunnen worden.

Dat is waar we de andere groep met mensen vinden. Zij denken dat de Chinezen geen schijn van kans maken en dat de EV doorontwikkeld zal worden, wat zal leiden tot nog meer features, mogelijkheden, betere actieradius en verbeterde laadmogelijkheden, waaronder bidirectioneel laden én efficiënte opslag van groene stroom om de ontwikkelingen ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Wat er ook gaat gebeuren: het is duidelijk dat er véél meer concurrentie is op de EV-markt en dat de autofabrikanten druk bezig zijn om nieuwe modellen te ontwikkelen, te kijken naar de vraag en hierop in te spelen én tegelijkertijd aan de slag gaan met de uitdagingen van de toekomst. Dat betekent dat er de komende tijd veel nieuws naar buiten zal komen en dat er veel nieuwe stekkermodellen uit de fabrieken zullen rollen.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »