De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Verschillende soorten mobiele laders: alles wat je echt moet weten

Wanneer je kijkt naar laadpalen en laadkabels, dan valt direct op dat er bijzonder veel uiteenlopende modellen zijn. Dat maakt het vinden van een geschikt model of de juiste kabel niet altijd makkelijk. Gaat het om mobiele laders, dan is het verhaal niet anders. Sterker nog, vooral bij mobiele laders is het belangrijk om op te letten. Mobiele laders worden namelijk vaak voor één elektrische auto gebruikt, waarmee het nog belangrijker is om de juiste mobiele lader te vinden.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten, van de stekkers aan weerszijden van de mobiele lader en het vermogen van de mobiele lader tot de features die je nodig hebt om veilig en optimaal je EV te kunnen laden met een mobiele lader.

Verschillende stekkers bij mobiele laders voor de autozijde

Een van de makkelijkste en meest voor de hand liggende punten bij het vergelijken van mobiele laders voor je elektrische auto, is de stekker die aan de autozijde van de mobiele lader zit. Er zijn type 1 mobiele laders en type 2 mobiele laders. De type 1 modellen zijn geschikt voor de elektrische auto’s met een type 1 aansluiting, waar de type 2 mobiele laders een Mennekes-aansluiting hebben.

Dit is direct de grootste scheiding die je kunt maken. Heb je een auto met een type 1 aansluiting, dan kies je altijd een mobiele lader met deze stekker. Heb je een type 2 aansluiting, de standaardaansluiting in Europa, dan kies je voor een mobiele lader met type 2 stekker.

Verschillende stekkers voor de bronzijde bij de mobiele laders

Gaat het om de stekkers die aan de bronzijde (het contactpunt) zitten, dan wordt het verhaal direct al een stuk lastiger, tenzij je alleen gebruik wilt kunnen maken van de standaardstopcontacten (Schuko). Deze stopcontacten zijn de standaard in heel Europa en vind je overal terug, inclusief op verlengsnoeren wat betekent dat je technisch gezien altijd de mogelijkheid hebt om te laden, zolang het contactpunt geschikt is voor het laden van een elektrische auto.

Er zijn echter ook mobiele laders met een campingstekker en deze zijn geschikt om te laden op een hoger vermogen. Sterker nog, er zijn zelfs 22 kW mobiele laders waarmee je met een zeer hoge snelheid je elektrische auto kunt laden. Hiervoor heb je wel de juiste aansluiting nodig. Heb je echter een CEE-aansluiting thuis en ga je kamperen én weet je dat er op de camping een vrije campingaansluiting is die je mag gebruiken? Dan is dit uiteraard een betere optie.

Hier geldt: weet je waar je het vaakst gaat laden, kies dan de stekker voor de aansluiting die je de beste laadsnelheid geeft. Weet je niet waar je het vaakst gaat laden en wil je de mobiele lader ook mee kunnen nemen tijdens je reis door Nederland of Europa? Kies dan voor een mobiele lader met een Schuko-aansluiting voor de bronzijde. Dat is namelijk het contact dat het vaakst voorkomt in Europa.

Het vermogen van de mobiele lader

Een ander punt dat indirect verbonden is aan de stekker voor de bronzijde is het vermogen van de mobiele lader. We raden je ten zeerste aan om het verhaal eerst om te draaien. Is de mobiele lader voor standaardgebruik thuis en op het werk? Ga dan eens na hoeveel vermogen het contact kan leveren dat je wilt gebruiken en of het mogelijk is om een speciaal contact aan te leggen op een lege groep, eventueel zelfs met een hogere spanning. Aan de hand daarvan bepaal je vervolgens welk vermogen je hebt, waarbij je kijkt naar het aantal fasen waar je op kunt laden en hoeveel ampère het stopcontact kan leveren.

Gebruik je de mobiele lader incidenteel, dan is een mobiele lader die op 1 fase met 16A kan laden de meest gebruikelijke keuze. Dit is niet de snelste lader, maar wel een mobiele lader die op alle contacten aangesloten kan worden en een goedkope oplossing is. Een mobiele lader met een hoger maximaal laadvermogen zal bij de meeste stopcontacten namelijk geen toegevoegde waarde hebben, omdat het stopcontact simpelweg niet meer stroom kan leveren en de laadsnelheid van de mobiele lader daarmee niet optimaal benut wordt.

Tip: wil je een mobiele lader gebruiken als standaardoplossing omdat je geen laadpaal kunt of wilt laten plaatsen? Investeer dan in een degelijke aansluiting. Een nieuw stopcontact op een lege groep met een maximale spanning (en eventueel zelfs een eigen ALS en/of verzwaarde aansluiting) zorgt ervoor dat je waarschijnlijk op 11 of zelfs 22 kW kunt laden met je mobiele lader. Dit bespaart je veel stress en ergernis en zorgt er daarnaast voor dat bijna elke elektrische auto ’s nachts volledig geladen kan worden, zelfs wanneer de elektrische auto’s in de toekomst een zwaarder accupakket hebben en daardoor aanzienlijk meer vermogen nodig hebben om volledig geladen te worden.  

Features en functies op de mobiele lader: kies wat jij écht nodig hebt

Een laatste punt dat je zeker mee moet nemen wanneer je optimaal, ideaal of inzichtelijk wilt kunnen laden of wanneer je zakelijk wilt laden, is de vraag of er features en functionaliteiten op de mobiele lader zitten. Veel mensen willen graag inzicht hebben in de laadsessie, ook op het moment zelf. Dan is het handig wanneer je via een app direct kunt zien hoe het staat met het laadvermogen, zeker omdat je de accustatus ook via de app kunt bekijken.

Een feature die we ten zeerste aanraden voor mensen die overal willen kunnen laden, is de oververhittingsbescherming. Deze zorgt ervoor dat de mobiele lader uitgeschakeld wordt op het moment dat de stekker aan de bronzijde te heet wordt. Zeker bij oudere stopcontacten of slechte aansluitingen is dat een risico, dat op deze manier uitgesloten wordt. In een ideale wereld zou oververhittingsbescherming al verplicht zijn, maar dat is op dit moment nog niet het geval. Wil je altijd veilig kunnen laden en geen enkel risico lopen, dan heeft deze functie een zeer grote meerwaarde wanneer je de mobiele laders van gerenommeerde merken gaat vergelijken.

Altijd mobiele laders van gerenommeerde merken met snelle verzending

Uiteraard is het tegelijkertijd belangrijk dat je kiest voor betrouwbare, sterke mobiele laders van gerenommeerde merken die ook een gedegen garantieperiode geven. Dat is waarom je kiest voor ons. Wij bieden uitsluitend mobiele laders met een CE-keurmerk aan en bij ons kun je altijd rekenen op de beste prijs-kwaliteitverhouding voor alle laadoplossingen, én uitstekende service, ook wanneer het gaat om de laadpalen en de kwalitatieve laadkabels in ons assortiment. Bestel je nog voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling dezelfde dag verzonden wordt.

Kun je de juiste mobiele lader niet vinden? Neem dan eens contact met ons op, zodat we persoonlijk met je mee kunnen kijken en jij ook binnen korte tijd de juiste mobiele lader in huis hebt om je elektrische auto te kunnen laden.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »