De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Slim laden voor auto met zonnepanelen, hoe werkt dat?

Laadpalen verbruiken veel energie. Zonnepanelen leveren veel energie. Om deze twee factoren te combineren, heb je een slimme laadpaal en slimme meter nodig. Waarom dat zo is en hoe dit precies zit, lees je op deze pagina waar we alle aandacht besteden aan slim laden voor de auto met zonnepanelen.

Waarom is slim laden met zonnepanelen eigenlijk de enige geschikte optie?

Wanneer je zoveel mogelijk gebruik wilt maken van groene stroom van je zonnepanelen, dan kom je bij een vervelend probleem uit. Op het moment dat de zon schijnt, is het huis doorgaans leeg. Wanneer de zon ondergaat, komt iedereen thuis. Zelfs wanneer het piekverbruik qua stroom in jouw huis wél overdag is, is het vinden van de juiste balans lastig. Vandaar dat in veel huizen met zonnepanelen nog (te veel) gebruik gemaakt wordt van netspanning, zeker wanneer het gaat om het laden van de elektrische auto.

Alleen met slim laden kun je de optimale resultaten behalen. De laadpaal gebruikt dan uitsluitend stroom dat over is (oftewel: stroom dat niet nodig is voor andere apparaten of machines) om de auto op te laden. Ga je écht slim, dan kun je zelfs instellen dat de auto op een bepaald moment volgeladen moet zijn en dat de laadpaal netspanning moet gebruiken wanneer de zonne-energie niet toereikend is. Het gaat immers niet alleen om het zoveel mogelijk gebruiken van groene stroom, het gaat ook om de actieradius die je overdag nodig hebt om op je bestemming te kunnen komen.

Hoe werkt slim laden van de elektrische auto met zonnepanelen?

Bij slim laden wordt het rendement van de zonnepanelen verdeeld over de stroomverbruikers die op dat moment actief zijn. Staat hier een slimme laadpaal tussen, dan gebruikt deze alleen het vermogen dat vrij is en dat niet opgeëist wordt door andere apparaten, die voorrang krijgen op de laadpaal. Schijnt de zon volop en heb je géén apparaten aanstaan, dan kan de laadpaal dus op volle kracht aan de slag. Schijnt de zon wat minder fel of heb je veel stroomvreters actief, dan schakelt de laadpaal terug naar een (veel) lagere laadsnelheid.

Wat heb je nodig om slim te laden met zonnepanelen?

Er zijn verschillende manieren om slim te laden op zonnepanelen. Je kunt denken aan Dynamic Load Balancing, Load Balancing, het plannen van je laadsessies en zelfs laden op een lagere laadsnelheid om het maximale uit het rendement te halen. Voor al deze methodes en manieren heb je ook een slimme meter nodig. Kun je de slimme meter, slimme laadpaal en het zonnepaneelsysteem aan elkaar koppelen, dan heb je eigenlijk alles al wat je nodig hebt.

Wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Kies dan voor een laadpaal die je via een app aan kunt sturen en waarbij je het verbruik in kunt zien. Niet alleen wordt het daar handiger van, het wordt ook een stuk leuker, vooral op zonnige dagen.

Kun je ook slim laden thuis wanneer je geen zonnepanelen hebt?

Slim laden wordt vaak in één adem genoemd met zonnepanelen, maar dat is niet helemaal terecht en niet volledig. Voor slim laden heb je namelijk geen zonnepanelen nodig. Steeds meer particulieren en ondernemers kiezen voor slimme laadpalen met load balancing, zodat het netwerk niet overbelast raakt en andere apparaten en machines op het netwerk geen hinder ondervinden van de laadsessie.

Ongeacht of je van plan bent om op termijn zonnepanelen te (laten) installeren, is het dus verstandig om te kijken naar een laadpaal met load balancing.

De toekomst van het thuisladen: zonnepanelen én slim laden

De elektrische auto slim opladen met zonnepanelen is op dit moment al erg aantrekkelijk, maar dit wordt alleen maar belangrijker. Aangezien de salderingsregeling aan banden gelegd wordt, grijze stroom steeds minder wenselijk én duurder wordt en de energietransitie steeds hoger op de agenda komt te staan, is dit een goed moment om te kijken hoe jij kunt profiteren.

Wat daarbij ook meegenomen wordt, is dat bidirectioneel laden naar alle waarschijnlijkheid binnen een aantal jaar zijn intrede zal doen in de huishoudens. Concreet wordt de elektrische auto daarbij gebruikt als een thuisbatterij die de energie van de zonnepanelen op kan slaan en terug kan leveren op het moment dat er stroom nodig is maar de zonnepanelen niet kunnen leveren.

Ook daarvoor is de slimme laadpaal nodig. Om dit mogelijk te maken, moet de laadpaal namelijk kunnen communiceren met de slimme meter in je meterkast, om de spanning te leveren die nodig is voor alle apparaten in je woning. Kies je nu al een slimme laadpaal met load balancing, dan weet je zeker dat je klaar bent voor de komende jaren.

Tip: plaats je de laadpaal zelf? Trek dan een datakabel mee (of een lege buis om later een datakabel te kunnen trekken). Deze kabel is nodig voor de communicatie. Doe je dit direct, dan bespaar je jezelf flink wat werk in de toekomst.

Bestel direct de laadpaal waarmee jij zelf slim kunt laden thuis

Vind je het nog steeds lastig om de juiste laadpaal te vinden om je elektrische auto slim te laden met zonnepanelen? Stuur ons dan een bericht, zodat we direct met je mee kunnen kijken. Bij ons vind je uitsluitend kwalitatieve laadpalen die uitvoerig getest zijn en die voorzien zijn van CE-keurmerk, zodat je zeker weet dat je optimaal en veilig kunt laden. Ook kun je bij ons rekenen op een breed aanbod aan verschillende laadoplossingen en optimale klantenservice. Bestel je vandaag nog voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je producten vandaag nog verzonden worden en jij binnenkort al gebruik kunt maken van je nieuwe, slimme laadpaal die het maximale uit je zonnepanelen weet te halen!

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »