De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Private lease elektrische auto, wat zijn je opties?

Wil je graag elektrisch rijden maar heb je het budget niet (of wil je je budget niet gebruiken voor een EV) voor een nieuwe elektrische auto? Dan kan private lease van een elektrische auto een optie voor je zijn. Voordat je een leasecontract ondertekent, is het goed om eerst eens kritisch naar de mogelijkheden, kosten en voordelen te kijken. Daar helpen we je graag bij en daarom hebben we alle informatie voor je opgezocht.

Wat is private lease van een elektrische auto eigenlijk?

Private lease is een overeenkomst waarbij de gebruiker een vast bedrag per maand betaalt en in ruil beschikking krijgt over een nieuwe of gebruikte auto. De maandlasten voor private lease zijn doorgaans hoog, maar de leasemaatschappij betaalt alle kosten voor de auto, zoals het onderhoud en de belastingen. Bij schade betaal je bij private lease van een elektrische auto vaak alleen het eigen risico. Check vooral de hoogte voordat je een handtekening zet.

Let op: kijk altijd van tevoren wat de leasemaatschappij aanbiedt bij de private lease van de elektrische auto. Het aanbod kan namelijk verschillen van wat hierboven staat, zowel op negatieve als positieve manier.

Is private lease van een EV interessant voor de gemiddelde Nederlander?

Private lease van een elektrische auto heeft een aantal voordelen. Zo komen de volgende zaken voor de rekening van de leasemaatschappij:

  • Belastingkosten;
  • Abonnement pechhulp;
  • Afschrijving en restwaarde;
  • Verzekering van de auto;
  • Onderhoud en reparaties.

Elke leasemaatschappij zal daar veel aandacht op leggen, omdat dit de perfecte verkooppitch is voor een leasecontract. Het is goed om in de gaten te houden dat het voor een elektrische auto vaak net wat minder aantrekkelijk is. De wegenbelasting is de komende maanden namelijk nog gewoon 0 en pas in 2026 komt er belasting kijken bij het elektrisch rijden, al krijg je dan nog flinke korting. Ook zijn de kosten voor onderhoud en reparaties veel lager bij een elektrische auto, omdat de elektromotor minder bewegende onderdelen heeft en daarom minder vaak bij de garage komt te staan.

De overige hogere kosten worden ingedekt door de prijs die je maandelijks betaalt voor de private lease van een elektrische auto. Maakt dit de leaseovereenkomst direct onaantrekkelijk? Dat niet, want het kan een prima manier zijn om elektrisch te rijden zonder direct de hogere aanschafprijs neer te leggen voor de elektrische auto. Houd wel rekening met de looptijd van het leasecontract.

Houd je er ook rekening mee dat je ook bij private lease aanspraak kunt maken op de subsidie voor elektrische auto’s? Dit geldt zowel voor de nieuwe auto’s als gebruikte elektrische auto’s.

Koop of lease: wat is aantrekkelijker voor jou?

Vergelijkingen tussen kopen en leasen zijn inmiddels decennia oud en het verhaal verandert eigenlijk nauwelijks. Zelfs niet wanneer het gaat om een elektrische auto, ook niet met de lagere onderhoudskosten en de vrijstelling van wegenbelasting. De leasemaatschappij maakt namelijk altijd een lange, nauwkeurige berekening bij het opstellen van de maandlasten, zodat je een deal krijgt die aantrekkelijk is voor jou en die de leasemaatschappij zelf altijd geld oplevert. Zelfs wanneer je na afloop van de leaseperiode de elektrische auto tegen een gereduceerd bedrag over mag nemen.

Wil je een nieuwere, moderne elektrische auto rijden en wil je geen hoge kosten hebben om de auto te rijden én maakt het je niet uit dat de auto eigenlijk nooit echt jouw eigendom wordt, dat de maandelijkse betalingen de waarde van de auto overstijgen én dat je de restwaarde nooit krijgt? Dan is de private lease voor een elektrische auto een goede optie. Wil je dit echter niet en kun je een EV betalen óf een aanbetaling doen en de rest lenen, plus daarnaast zelf voor de kosten van het onderhoud en de verzekering staan? Dan is koop een betere optie.

Let erop dat alle situaties, persoonlijke budgetten én het aanbod van de leasemaatschappijen verschillend zijn. Neem daarom in alle gevallen de tijd om grondig te vergelijken en na te denken voordat je een keuze maakt.

Een aantal dingen om in de gaten te houden bij het leasen van een elektrische auto

Ongeacht of je kiest voor de koop of private lease van een elektrische auto, heb je laadoplossingen nodig thuis. De meeste leasemaatschappijen bieden een standaardlaadkabel aan bij de lease van een auto, maar dat is niet genoeg. Veel maatschappijen bieden tegenwoordig ook een service aan waarbij zij een laadpaal of wallbox voor je kunnen laten installeren. Dat lijkt aantrekkelijk, maar is het vaak niet. Zij werken samen met leveranciers en installateurs die allemaal extra kosten rekenen omdat iedereen wat aan de deal wil verdienen.

Kijk daarom vooral eerst naar de prijzen van onze laadpalen en raadpleeg een plaatselijke installateur, zodat je weet wat de normale kosten zouden zijn. De kans is bijzonder groot dat de prijs van de leasemaatschappij hoger uitvalt. Je kunt de laadoplossing van de maatschappij gewoon weigeren zonder dat dit gevolgen heeft voor de private lease van je elektrische auto en dit is een handige manier om vanaf de eerste dag al te besparen op de kosten.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »