De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Meer klanten en gasten aantrekken met een duurzame(re) manier van ondernemen

Duurzaamheid in een bedrijf is tegenwoordig iets dat bijzonder standaard geworden is. Het is niet zo dat alle duurzame organisaties en duurzaam ondernemen nog onder stoelen of banken gestoken kan worden. Dat heeft te maken met grofweg drie verschillende redenen. Allereerst overheidssturing, ten tweede de bewuste consument die kiest voor duurzame ondernemingen en daarnaast uiteraard de bewuste ondernemer die graag bij wil dragen aan de transitie en een schonere, duurzame toekomst.

Duurzaam ondernemen is inmiddels geen vrije keuze meer

Jaren geleden werd opgeroepen tot duurzaam onderneming en had je als duurzaam (of duurzamer) bedrijf direct een manier om extra marketing in te zetten. Tegenwoordig kunnen we niet meer stellen dat duurzaam (of maatschappelijk- en milieubewust) ondernemen een vrije keuze is. Er zijn tal van regels waar rekening mee gehouden moet worden, grootverbruikers worden gestraft en groene imago’s trekken de klanten aan die je nodig hebt om rond te komen. Bedrijven die zeggen te ‘kiezen’ voor een duurzamere manier van ondernemen, bedoelen vooral dat zij verder gaan dan de regelgeving hen voorschrijft.

Als duurzaam bedrijf trek je meer omzet aan, maar hoe werkt duurzaamheid in een bedrijf?

Energieverbruik in de gaten houden, afval scheiden en zuinig omgaan met de beschikbare middelen, dat kennen we inmiddels wel. Wanneer het tegenwoordig gaat om bedrijven die écht willen verduurzamen, dan gaat het vooral om het zelf opwekken van de benodigde energie (bijvoorbeeld door het inzetten van zonnepanelen) of het verduurzamen van het wagenpark door te kiezen voor elektrische auto’s.

Dit zijn geen beslissingen die je over één nacht ijs neemt. Het gaat om grote investeringen, die zich de komende jaren geleidelijk terug zullen verdienen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Uiteraard is de terugverdientijd daarnaast volledig afhankelijk van de hoogte van de investering en je situatie. Een bedrijf dat veel kilometers per dag maakt, heeft een laadpaal op zonnepanelen immers veel sneller terugverdient dan een bedrijf waar incidenteel met de zakelijke auto gereden wordt.

Bij duurzaamheid is het daarnaast van groot belang dat er gekeken wordt naar de verschillende mogelijke facetten van duurzaam ondernemen. Kun je géén zonnepanelen laten plaatsen (bijvoorbeeld door de ligging van je bedrijf of omdat je simpelweg geen fysiek pand hebt), dan zijn er nog meer dan genoeg mogelijkheden om te verduurzamen. Wellicht met een laadpaal, wellicht door het reduceren van het stroomverbruik of gewoon door te kiezen voor gerecyclede producten. Alle beetjes helpen immers.

Heb jij al gedacht aan laadpalen voor personeel, gasten en je eigen wagenpark?

Aangezien we marktleider zijn op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto’s, machines en apparaten, willen we wat extra aandacht besteden aan de laadpaal binnen het kader van duurzaamheid. Onder ondernemers is namelijk veel onduidelijk, wat zorgt voor afstel of uitstel van het investeren in een laadpaal en laadvoorzieningen op het bedrijfsterrein. Dat is jammer, want veel van onze klanten zien pas na het plaatsen van de laadpaal in dat zij dit véél eerder hadden moeten doen.

Laadpalen op het bedrijfsterrein zijn handig. Ze kunnen ingezet worden om de eigen elektrische auto’s in je wagenpark te laden, gasten en klanten kunnen hun elektrische auto laden tijdens een bezoek én je personeel kan de EV aan de lader hangen tijdens het werk. Het gaat hier dus niet alleen om duurzaamheid vanwege het helpen van de mensen met een elektrische auto, maar ook om een flink stukje service en gemak.

Wat veel ondernemers daarnaast missen, is dat er tal van subsidies zijn die je kunt gebruiken. Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden om hier gebruik van te mogen maken, maar zelfs wanneer je slechts een deel van de subsidies in kunt zetten, ben je honderden euro’s goedkoper uit waarmee de stap naar je eigen laadpaal op je terrein aanzienlijk kleiner wordt.

Vergeet tot slot niet dat bedrijfsterreinen met een openbare parkeerplaats vanaf 2025 voorzien moeten zijn van een laadpaal. Ben je nu al bezig met duurzaam ondernemen en wil je in de richting van ecologische ondernemingen door je ecologische voetafdruk nu al te verkleinen? Dan kan dit een perfect moment zijn om te investeren in laadpalen of zelfs mobiele laders voor de EV’s in je eigen wagenpark.

Bestel vandaag nog jouw laadoplossingen om je bedrijf duurzaam te maken

Zoek je laadpalen met de beste prijs-kwaliteitverhouding zodat je zeker weet dat je direct klaar bent voor de komende jaren? Dan kies je voor ons. Wij hebben ons assortiment aan laadoplossingen met zorg samengesteld, waarbij we alleen producten van gerenommeerde merken gekozen hebben die uiteraard allemaal voorzien zijn van een CE-keurmerk en overal in de EU ingezet mogen worden. Tegelijkertijd kun je bij ons rekenen op een ruime garantieperiode en de beste service.

Rond jij je bestelling bijvoorbeeld af voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat de bestelde producten dezelfde dag nog verzonden worden. Ons team staat daarnaast klaar om je persoonlijk verder te helpen wanneer je niet weet welke laadpaal het beste bij jouw situatie past of welke laadpaal met de zonnepanelen op het dak van je bedrijf samen kan werken.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »