De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

In 3 stappen de juiste acculader voor uw gereedschap

Zonder acculader is uw accugereedschap waardeloos. Ah's, voltage en aansluitingen, u heeft geen idee? Wij helpen u een nieuwe lader kiezen.

Een how-to voor het kiezen van de juiste acculader voor uw gereedschap

Zonder een accu is accugereedschap waardeloos, maar zonder acculader is uw accu waardeloos. De juiste acculader verlengt de levensduur van de accu en zorgt voor de kortste laadtijd. In deze handleiding proberen wij de keuze voor een juiste acculader makkelijker te maken. Als u onderstaande stappen volgt komt u altijd bij de juiste acculader uit.

Acculader voor gereedschap Makita ontploft juiste acculader kiezen


1. Wat zijn de verschillen tussen acculaders?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat een acculader een grote invloed heeft de levensduur en het functioneren van uw accu.  Het overgrote deel van capaciteitsverlies van uw accu ontstaat door verkeerd gebruik van de accu en acculader. Het oververhitten of een verkeerde laadcyclus voor de accu kan leiden tot een ontploffing of een defecte accu.

Laders van een hoge kwaliteit hebben vaak gevoeligere sensoren om mogelijke problemen te constateren. Voorbeelden van problemen kunnen grote spanningsverschillen of temperatuur verschillen tussen de cellen zijn.

1.1 Acculaders voor Ni-MH & Ni-CD

Er kan een ruw onderscheidt gemaakt worden tussen drie categorieën laders, namelijk trage laders, snelle laders en supersnelle laders.

Traag: Deze laders hebben 14-16 nodig om een Ni-CD lader op te laden. Het grootste voordeel van deze laders is de lage aanschafprijs.

Snel: De laadtijd is afgenomen tot 3 tot 6 uur. Voor deze laders is het van belang dat zij verschillende fases in het laadproces hebben. Het overladen van de accu kan leiden tot geheugeneffect bij Ni-CD en in mindere mate bij Ni-CD.

Supersnel: De snelste laders kunnen Ni-CD en Ni-MH accu's binnen een uur volledig herladen. Deze accu's zo snel mogelijk laden helpt het geheugeneffect in de accu te beperken. Ook kunnen deze laders overschakelen tot 'trickle charging'. Hierbij wordt een volle accu niet overbeladen en blijft de conditie van de accu optimaal.

Kooptips voor Ni-CD & Ni-MH laders

 • Koop de snelste lader die u kunt betalen. Dit komt de batterijconditie ten goede.
 • Koop een lader met beveiliging. Een te hoge temperatuur of grote verschillen in laadspanning kan leiden tot een ontploffing.
 • Let goed op of uw lader Ni-MH ondersteunt. Door verkeerd gebruik van een NI-CD lader voor een Ni-MH accu is de kans op ongelukken groot. 

1.2 Acculaders voor Li-Ion

Li-Ion batterijtechniek vereist een geavanceerde lader. Deze laders controleren op de spanning en temperatuur van de individuele cellen in de accu. Om dit te kunnen doen zijn Li-Ion accu's uitgerust met een printplaat om deze informatie aan de laders te geven. Li-Ion acculaders kunnen een accu opladen in ongeveer 30 minuten, afhankelijk of actieve koeling wordt gebruikt. Door de actieve koeling kan de lader sneller laden zonder dat de temperatuur oploopt.

Kooptips voor Li-ion laders

 • Kijk naar actieve koeling om mogelijke schade aan de cellen te beperken
 • Koop een acculader met sensoren die uw accu nauwlettend controleren

In 3 stappen de juiste lader voor uw gereedschap

Stel u bij de aankoop van een nieuwe acculader de volgende vragen:
....heb ik een Ni-CD, Ni-MH of Li-Ion acculader nodig?
....in welke tijd wil ik dat mijn accu's worden opgeladen?
....wil ik een goedkopere lader of wil ik een lader die mijn accu's niet beschadigd?

Reacties

 • Door Martijn Sanders

  Beste Luc, helaas hebben wij deze accu niet. Wij hebben alleen de 36v Li-ion in ons assortiment, u moet de Ni-MH hebben.

 • Door Luc

  Ik zoek een batterij van Hilti 36 volt BP6-86v 83wk ik cd alk 2,4A

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »