De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Elektrische auto opladen in eigen garage

Je elektrische auto laden in je eigen garage of onder een carport is een van de beste manieren om je elektrische auto veilig en optimaal te laden. Deze manier van laden biedt namelijk tal van grote voordelen, maar er zitten ook wat uitdagingen aan. Zo kun je niet zomaar een laadpaal in je garage (laten) plaatsen en zit je vaak met een probleem rond de stroom die nodig is voor de laadpaal. Geen zorgen, alle problemen zijn relatief makkelijk op te lossen.

Kun je je elektrische auto opladen in een garage?

Je kunt je elektrische auto uiteraard laden in je eigen garage. Sterker nog, het is in de meeste gevallen de beste optie om je auto te laden. Om optimaal te laden heb je namelijk een droge, warmere omgeving nodig. Tijdens het laden op hete zomerdagen en koude winterdagen zal laden in een garage altijd zorgen voor een betere laadcurve dan buiten laden, vooral omdat de accu al een betere temperatuur heeft op het moment dat je begint met laden.

Ook staan de EV en de laadpaal in een veiligere, afgeschermde omgeving wat ervoor zorgt dat je op deze manier beter kunt laden. Laadpalen van gerenommeerde merken zijn prima bestand tegen de weersomstandigheden, maar wanneer je deze volledig buitenspel kunt zetten, is dat uiteraard altijd beter.

Je kunt ook kiezen voor mobiele laders om te laden in de garage, maar dit verdient niet de voorkeur, zeker niet omdat de gemiddelde wallbox in elke garage en carport past.

De beste laadpaal voor in een garage: heb jij al naar de wallbox gekeken?

Een laadpaal in je garage laten plaatsen is natuurlijk geen aantrekkelijk idee. Tenzij je weet dat de term ‘laadpaal’ staat voor alle laadpalen en modellen op de markt en dat de wallbox hier dus ook onder valt. Een wallbox past gemakkelijk in elke garage en is in veel gevallen zelfs een verfraaiing, omdat er veel interessante en aantrekkelijke ontwerpen zijn. Het grote gemak van laden in je garage komt hier ook direct naar voren, want je kunt eenvoudig een kabelhouder ophangen naast de wallbox waar je de laadkabels kunt bewaren. Er zijn overigens ook wallboxes die voorzien zijn van een kabelhouder.

Houd in de gaten dat er tal van verschillende modellen zijn wanneer je kijkt naar de wallbox, net als het geval is bij de laadpalen die als zuil geplaatst worden. Kies altijd de wallbox die het beste bij jou past. Wallboxes worden ook vaak geplaatst onder carports en aan de buitenmuren naast de plek waar de elektrische auto geparkeerd wordt.

Waar moet je op letten bij je elektrische auto opladen in de garage?

We willen hier graag ruimte maken voor een punt dat vaak vergeten wordt en daarom verkeerd gaat bij het laden in je eigen garage. In de gemiddelde garage wordt namelijk ook geklust of staan andere grootverbruikers in de buurt. Daarom is het goed om te kijken naar de aansluitingen en groepen die je in de garage hebt. Zit heel de garage op één groep (wat waarschijnlijk is), dan kun je de laadpaal niet op dezelfde groep aansluiten omdat dit zorgt voor overbelasting of andere problemen.

Zeker wanneer je een wallbox (of andere laadpaal) wilt laten plaatsen in een garage of een carport, is het verstandig om direct een aparte groep aan te maken, eventueel zelfs met een eigen ALS op de DIN in de groepenkast, om zo eventuele problemen met stroomlekkage te voorkomen. Laat vooral een elektricien langskomen zodat deze een lege groep kan maken en direct kan kijken naar de maximale spanning voor de groep waarop vervolgens de laadpaal in je eigen garage aangesloten kan worden.

Elektrische auto opladen in je eigen garage versus een andere garage

Houd in de gaten dat het verhaal heel anders is wanneer je je elektrische auto wilt laden in een garage die niet van jou is, zoals een garage die onder de VvE valt. Wanneer de garage en de grond niet van jou is, mag je niet zomaar een laadpaal plaatsen. Sommige VvE’s staan het plaatsen van een eigen laadpaal toe wanneer je zelf voor de kosten opdraait en nadrukkelijk toestemming verleend is.

Wanneer de garage niet van jou is, heb je altijd toestemming nodig van de eigenaar en krijg je te maken met meer regels, richtlijnen en eisen. Zorg er zelf altijd voor dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Wordt er van je verwacht dat je zelf opdraait voor alle kosten, zorg er dan ook voor dat je de laadpaal kunt vergrendelen zodat jij alleen de laadpaal kunt gebruiken.

Je elektrische auto laden in je eigen garage

Met een laadpaal zoals een wallbox in je eigen garage kun je dus makkelijk je elektrische auto laden. Een laadpunt op een overkapte, droge en afgeschermde plek is per definitie een goed idee wanneer je niet alleen veilig en optimaal wilt laden, maar ook graag de optimale levensduur wilt voor je laadpaal en laadkabels. Uiteraard kun je bij ons alles vinden wat je nodig hebt, inclusief tal van wallboxes die je direct uit voorraad kunt bestellen.

Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je vragen over een van de producten op de pagina? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »