De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Campingeigenaren kunnen eigenlijk niet meer zonder laadpaal

Niet alleen zijn er steeds meer mensen die elektrisch rijden, ook het aantal mensen dat de elektrische auto meeneemt op vakantie neemt gestaag toe. Onderzoeken in 2023 hebben aangetoond dat zo’n één op de drie mensen met een elektrische auto de EV meeneemt op vakantie en daarbij kiest voor vakantiebestemmingen door heel Europa. Dat betekent dat er werk aan de winkel is voor campingeigenaren en verhuurders van vakantiehuisjes. Het (laten) plaatsen van een laadpaal is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor meer veiligheid.

Naar de camping met een elektrische auto: een ontwikkeling die blijft

Heb je een elektrische auto en houd je de ontwikkelingen een beetje in de gaten, dan heb je al gemerkt dat grote merken al tijdenlang inzetten op het verbeteren van de mogelijkheden. Zo zijn er gestroomlijnde caravans, vouwwagens en daktenten beschikbaar voor uiteenlopende elektrische auto’s én zijn er tal van routeplanners waarmee je makkelijk door heel Europa kunt reizen met je elektrische auto en waarin je alle laadpunten makkelijk terug kunt vinden.

Tegelijkertijd is de reisbranche altijd op zoek naar manieren om te verduurzamen. Vakanties in de natuur sluiten naadloos aan op elektrisch rijden en zorgdragen voor de planeet is belangrijk voor elke vakantieganger die over een paar jaar ook nog met plezier op vakantie wil kunnen.

Het gaat hier dus niet om een trend, maar om een transitie waarbij de elektrische auto binnenkort te zien zal zijn op elke camping, op elk bungalowpark en bij elk chalet in Frankrijk en elke stuga in Zweden.

Auto opladen op de camping ideaal voor de vakantieganger

Vakantiegangers willen hun elektrische auto graag opladen bij de accommodatie zelf, bijvoorbeeld op de camping of bij het vakantiehuisje. Daar zijn een aantal redenen voor. De eerste reden is dat zij bij snelladers de accu nooit volledig kunnen laden. De laadcurve neemt scherp af na 80% lading, wat betekent dat het asociaal en onwenselijk is om verder te laden dan 80% bij een snellader. De elektrische auto krijgt hier dus nooit de volledige actieradius terug. Dat kan wel wanneer er geladen wordt via een laadpaal op de camping.

Daarnaast is het aanzienlijk makkelijker, prettiger en veiliger om de auto in de buurt te hebben tijdens het laden. De vakantieganger hoeft dan niet naar een nabijgelegen dorp om de auto aan de lader te leggen en vervolgens in de app in de gaten te houden wanneer deze weer van de lader gehaald moet worden. Vergeet hierbij vooral niet dat veel publieke laadpalen en maximale parkeertijd hebben óf werken met boetes wanneer de auto te lang aan de lader blijft hangen, wat concreet synoniem is voor stress tijdens de vakantie.

Wanneer de vakantieganger gewoon op zijn campingstoel kan zitten terwijl de auto in de buurt aan het laden is, is dat dus een groot voordeel.

Problemen met de elektrische auto opladen op de camping

Juist daarin ligt ook het grootste probleem op dit moment. Vakantiegangers willen graag laden bij de accommodatie en weten wat de grote voordelen zijn. Is er echter geen laadpaal of een speciaal stopcontact voor de lader, dan kiezen deze mensen vaak voor stiekem laden. Hiervoor worden de mobiele laders gebruikt die in een gewoon stopcontact op de camping gestoken worden met een verlengsnoer ertussen.

Dit levert in nagenoeg alle gevallen problemen op. Omdat de lijst met mogelijke problemen veel te lang is om hier uiteen te zetten, hebben we een kort overzicht gemaakt met de grootste gevaren en nadelen van stiekem laden op de camping.

  • Wanneer een verouderd of beschadigd stopcontact gebruikt wordt, kan dit zorgen voor een brand. Deze ontstaat in dat geval meestal op een plek waar deze bijzonder laat opgemerkt wordt.
  • Stiekem laden zorgt altijd voor problemen voor het stroomnetwerk dat hier niet op berekend is. Dat kan ervoor zorgen dat het ineens donker wordt op de camping omdat de stoppen het begeven hebben.
  • Stiekem laden zorgt er nagenoeg altijd voor dat er kabels liggen die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.
  • Wanneer het stiekeme laden wel succesvol is en geen problemen oplevert, komt de campingeigenaar te zitten met een veel hogere stroomrekening die vaak niet (meer) doorberekend kan worden naar de gast.

Hoe leid je dit als campingeigenaar in goede banen?

De beste manier om het laden op de camping in goede banen te leiden, is door laadpunten aan te bieden. Dit hoeven niet direct tientallen laadpalen te zijn. Je hebt veel meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan twee of drie laadpalen bij de receptie (al dan niet tegen betaling). Vervolgens kun je op bepaalde punten op de camping (of parkeerplaats, afhankelijk van hoe jouw camping opgezet is) speciale stopcontacten aanbieden.

Hoe je dit laatste doet, is uiteraard volledig aan jou. Er zijn Schuko-contacten die je kunt gebruiken, of de standaard blauwe campingstekkers (CEE-stekkers). Wat belangrijk is, is dat het stopcontact nieuw en onbeschadigd is én op de juiste manier aangelegd is. Op die manier kun je namelijk alle risico’s indammen. Ook is het goed om deze contacten op gescheiden groepen te plaatsen (zo ver dit mogelijk is).

Wanneer de vakantiegangers vaste toegewezen plekken hebben om de elektrische auto te laden, dan voorkom je hiermee een flink aantal stiekeme laders. Heb je daarnaast plekken waar geladen kan worden, dan kun je uiteraard ook consequenties opleggen aan mensen die toch stiekem laden.

Een aantal tips voor campingeigenaren

  • Zet de beschikbare laadpunten op de plattegrond, zodat alle gasten deze makkelijker kunnen vinden.
  • Verzoek gasten de auto direct weg te halen wanneer deze geladen is, zodat de volgende personen kunnen laden.
  • Leg een clipboard bij de laadpaal of het laadpunt, waar de gasten op kunnen schrijven wanneer de auto volgeladen moet zijn. Hier kan ook een volgorde (boeking) gemaakt worden voor het laden.
  • Zorg ervoor dat er een centraal punt is waar mensen terecht kunnen met vragen, klachten of opmerkingen over het laden.
  • Zet duidelijk in je brochure en op je website dat je laadmogelijkheden aanbiedt voor vakantiegangers met een elektrische auto.
  • Denk ook aan het laden van elektrische fietsen. Hiervoor is echter veel minder vermogen nodig, dus dit is aanzienlijk makkelijker.

Accu-Machine.nl heeft exact wat jij nodig hebt om meer gasten aan te trekken

Zoek je de juiste laadpalen, laadkabels of misschien zelfs mobiele laders (al hebben de meeste vakantiegangers deze zelf wel in de auto liggen), dan kun je altijd bij ons terecht. Wij zijn marktleider op het gebied van het laden van elektrische auto’s, machines en apparaten en leveren onze producten door heel Europa aan particuliere en zakelijke klanten.

Al onze producten zijn voorzien van een CE-keurmerk en zijn uitvoerig getest. De lange levensduur van onze laadpalen laat zich uiteraard ook zien wanneer de laadpalen intensief gebruikt worden, wat zeker het geval zal zijn wanneer deze op jouw camping geplaatst worden.

Bestel vandaag nog al jouw laadtoebehoren om je camping nóg aantrekkelijker te maken

Wil je meer gasten aantrekken, zelf je elektrische auto(‘s) kunnen laden op de camping of stiekem laden overbodig maken met professionele, nette laadpunten op jouw terrein? Dan vind je bij ons alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Bestel je voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat de producten dezelfde dag nog verzonden worden en je binnenkort al kunt profiteren van je investering.

Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je dat wij eens met je meekijken naar de mogelijkheden voor jouw budget en situatie? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen assisteren en het je nóg makkelijker kunnen maken om de juiste laadpalen en laadkabels te vinden voor jouw camping of bungalowpark.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »