De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Beste slimme laadpaal

De term slimme laadpaal wordt op tal van plekken gebruikt, waarbij vooral de voordelen en zelfs de noodzaak van de slimme laadpalen benadrukt worden. De slimme laadpaal is de laadpaal die je niet alleen nu, maar ook over tal van jaar nog steeds kunt gebruiken omdat deze klaar is voor de toekomst. Maar wat is de slimme laadpaal nou eigenlijk en wat heb je eraan?

Wat is een slimme laadpaal en waarom heb je die nodig?

Ooit stond de term ‘slimme laadpaal’ voor een laadpaal die kon communiceren met de meter en daardoor dynamisch kon laden, bijvoorbeeld op het moment dat er veel stroom beschikbaar was of de prijs per kWh zo laag mogelijk was. Tegenwoordig wordt een laadpaal al slim genoemd wanneer deze online is en waar je dus op afstand het verbruik af kunt lezen en de laadsessie in kunt zien.

Wij hanteren de term ‘slimme laadpaal’ alleen voor de laadpalen die samen met een slimme stroommeter zelf beslissingen kunnen nemen (aan de hand van jouw input) en daarmee aansluiten op het idee van het slimme huis (smart home) aangezien het onderdeel ‘slim’ daarvoor bedoeld is.

Hoe bepaal je wat de beste slimme laadpaal is voor jouw situatie?

Nu is het echter zo dat er tal van slimme laadpalen zijn en dat dit aantal de komende tijd alleen maar verder toe zal nemen. Dynamisch en gebalanceerd laden is namelijk steeds belangrijker en daarvoor heb je echt een slimme laadpaal nodig die kan communiceren met de meter. Hoewel veel keuzemogelijkheden een ideaal uitgangspunt lijkt, zorgt dit ook voor verwarring. Hoe bepaal je nou welke slimme laadpaal het beste bij jou past?

Begin eerst eens met de vraag of je zonnepanelen hebt of wilt in de toekomst. Is dit het geval, dan heb je een slimme laadpaal met zonnepaneelconnectie nodig. Heb je geen zonnepanelen en weet je zo goed als zeker dat je deze in de toekomst ook niet wilt, bijvoorbeeld omdat je niet genoeg kilometers rijdt om de zonnepanelen terug te verdienen, dan heb je dit niet nodig.

Vanaf dit punt kijk je naar het gebruikelijke lijstje met punten waar je op moet letten bij het vinden van de beste slimme laadpaal voor jouw situatie:

  • Het juiste vermogen (idealiter een hoog vermogen omdat de laadpaal al geschikt is voor de toekomst).
  • De juiste stekker voor de autozijde wanneer je een slimme laadpaal kist met vaste laadkabels.
  • De juiste functies en features voor de laadpaal.
  • Het juiste aantal aansluitingen, zeker bij een sterkere slimme laadpaal.

Slimme laadpaal voor nu én voor de toekomst

Sta je nu op het punt om een laadpaal te bestellen maar ben je nog niet helemaal overtuigd van het nut van de beste slimme laadpaal? Besef dan dat we in de toekomst alleen maar meer stroom gaan verbruiken en dat smart homes de toekomst zijn. Wanneer je nu al kiest voor een slimme laadpaal die kan communiceren met je slimme meter, dan loop je alvast op de ontwikkelingen voor. Ook betekent dit dat je niet over een paar jaar opnieuw moet investeren in een andere laadpaal.

Mocht je alsnog kiezen voor een niet-slimme laadpaal, doe je toekomstige zelf dan een plezier en laat altijd een datakabel leggen wanneer de laadpaal geïnstalleerd wordt. Hoewel je die nu niet nodig hebt, heeft de slimme laadpaal van de toekomst die wél nodig.

Bestel je slimme laadpaal vandaag nog bij ons

Ben je op zoek naar een slimme laadpaal voor thuis en wil je zeker weten dat je een model kiest met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan kies je voor een van onze laadpalen. Wij hebben namelijk uitsluitend laadpalen, laadkabels en mobiele laders van gerenommeerde merken zodat je altijd weet dat je kwaliteit kiest. Uiteraard zijn al onze producten uitvoerig getest en voorzien van een CE-keurmerk, zodat je altijd veilig en optimaal kunt laden met onze laadoplossingen. Bestel je daarnaast voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog verzonden wordt.

Kun je de beste slimme laadpaal niet vinden voor jouw situatie of heb je vragen over een van onze slimme laadpalen? Neem dan vooral contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »