De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

A Better Routeplanner (ABRP) gebruiken met behulp van een OBD-dongle

Er zijn tal van manieren om elektrisch rijden makkelijker en leuker te maken. Zo vind je bij ons tal van laadoplossingen, waaronder handige wallboxes, complete laadpalen en uiteraard zelfs kabelhouders voor je laadkabels. Wanneer je onderweg bent met je elektrische auto, heb je daar echter vrij weinig aan. Voor die momenten bestaan er apps, die vaak routeplanners genoemd worden maar eigenlijk veel meer zijn dan dat.

A Better Routeplanner, standaard afgekort tot ABRP, is een van de apps die speciaal ontwikkeld is om jouw leven makkelijker en leuker te maken. Om hier optimaal van te kunnen profiteren, kan het zo zijn dat je een OBD-dongle nodig hebt. Hieronder vind je alle informatie over de app én de OBD-dongle voor ABRP zodat je direct weet wat jij nodig hebt voor jouw auto en situatie.

Waarom kies je voor een routeplanner-app voor je elektrische auto?

Hoewel de laadinfrastructuur in heel Europa steevast beter wordt en de dekking op dit moment al bijzonder sterk is, betekent dit niet dat je automatisch een snellader tegenkomt wanneer jij er eentje nodig hebt. Integendeel, veel snellaadpleinen en laadstations zijn nog niet op de borden aangegeven, wat betekent dat je ze vaak tijdens het voorbijrijden opmerkt, wat niet echt praktisch is wanneer je je op de snelweg in Duitsland, Frankrijk of België bevindt.

Laadapps zijn ontwikkeld om dit probleem op te lossen. Niet alleen staan hier vaak nagenoeg alle AC-laadpalen in, net als snelladers, je kunt ze ook gebruiken als routeplanner. Bij de betere apps kun je tal van factoren invoeren, om zo een reisschema te krijgen dat naadloos bij jou en je EV past. Hierbij kun je denken aan dingen als:

  • Het gewenste accupercentage bij aankomst;
  • Het accupercentage op het moment van vertrek;
  • Het model EV dat jij rijdt;
  • Welk soort laders (snelladers, AC-laders, laadpalen van een bepaalde aanbieder) die je wilt gebruiken.

Hoe meer informatie je in kunt voeren, hoe beter de app in staat is om een route te plannen die perfect bij jouw situatie past. Houd vooral in de gaten dat veel routeplanners tegenwoordig véél meer zijn dan alleen een routeplanner. Zo zijn er apps waarin de community informatie deelt over alle laadpalen, kunnen veel apps ook gebruikt worden als betaaloptie bij laadaanbieders en kun je in de betere apps tegenwoordig ook zien wat er in de buurt van het laadplein te doen is.

Is ABRP de beste routeplanner voor jou als EV-rijder?

A Better Routeplanner is één van de apps waarin je letterlijk alles kunt vinden en daarmee mag de app nauwelijks een routeplanner genoemd worden, hoewel dat in schril contrast staat tot de eigen naam. ABRP stelt je in staat om veel meer informatie te verzamelen en is een gratis app (in-app aankopen en abonnementen, onder andere voor koppeling met je infotainmentsysteem zijn echter wél van toepassing) en kan gebruikt worden op de computer en op je mobiele telefoon.

In de app kun je alle informatie invoeren die de app nodig heeft om een route op maat samen te stellen. Zo selecteer je eenvoudig het model auto dat je rijdt, vul je in wat de accupercentages zijn voor het moment van vertrek en aankomst en kun je zelfs tussentijdse bestemmingen invoeren, wat handig is wanneer je ergens wilt overnachten tijdens je reis naar Zuid-Frankrijk met de auto.

ABRP is op het moment van schrijven de meest gebruikte laadapp onder Nederlandse EV-rijders en steekt met kop en schouders boven de rest uit, wat vooral te maken heeft met het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de app. Houd er wel rekening mee dat de app zelf gratis is, maar dat er kosten gerekend worden voor (veel van) de functies die aangeboden worden. Kijk altijd of je een bepaalde functie écht nodig hebt voordat de app ineens onnodig duur wordt.

Hoe gebruik je de ABRP-app nog handiger in je elektrische auto?

Het feit dat je bij ABRP zoveel informatie en factoren in kunt vullen, is handig omdat de app hiermee in staat is om het perfecte reisschema voor je samen te stellen en direct aan kan geven hoeveel tijd je nodig hebt bij de verschillende laadstations. Maar constant al die informatie invoeren, dat is dan weer net niet zo praktisch. Zeker niet wanneer je in je eentje rijdt en dit dus niet tijdens de reis zelf kunt doen.

Daar is een handige oplossing voor. Met de OBD-dongle (On-Board Diagnostics) communiceert ABRP namelijk rechtstreeks met de computer van jouw auto, wat betekent dat die informatie niet meer ingevoerd hoeft te worden. Hoewel ABRP ook gewoon zonder OBD-dongle gebruikt kan worden, kiezen steeds meer mensen voor deze koppeling. Niet alleen omdat het veel tijd bespaart, maar ook omdat de route hiermee aanzienlijk nauwkeuriger is én de ABRP-app in staat is om de route aan te passen wanneer dit nodig is.

Het gemak van een OBD-dongle voor ABRP

Met een OBD-dongle krijgt de app van A Better Routeplanner namelijk alle relevante informatie, zoals het verbruik (kWh per kilometer), de snelheid, het actuele accupercentage en zelfs de verkeerssituatie waarin je je bevindt. Dat betekent dat de app constant de belangrijke gegevens krijgt, zonder dat deze constant handmatig ingevoerd moeten worden door de EV-rijder. Dat maakt het dus niet alleen makkelijker voor ABRP, maar vooral ook voor jou.

Let op: wanneer je een Tesla rijdt, heb je een verloopkabel nodig, omdat de modellen van Tesla een andere diagnostiekaansluiting in de auto hebben.

Bestel vandaag nog je eigen OBD-dongle bij ons

Ben jij één van de trouwe ABRP-gebruikers of zoek je een laadapp die het écht makkelijker maakt om lange reizen (zelfs door heel Europa) te maken met je elektrische auto? Bestel de OBD-dongle dan vandaag nog, zodat je de ABRP-app in staat stelt om de perfecte route voor je samen te stellen.

Bestel je voor 17:00 uur? Dan zorgen wij ervoor dat de dongle dezelfde dag nog verzonden wordt, zodat je binnenkort al kunt profiteren van het gemak van de ABRP-app met OBD-dongle.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »