De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Is dit hét moment om te investeren in laadoplossingen op je bedrijventerrein?

De zakelijke laadpaal is al jaren in opmars. Vooral bij grotere supermarkten, hotelketens en multinationals (waaronder fastfoodketens) kom je tegenwoordig een laadpaal tegen die aangeboden wordt voor klanten en gasten. Veel andere bedrijven hebben een zakelijke laadpaal op het eigen, afgesloten terrein staan om de elektrische auto’s in het eigen wagenpark te laden, inclusief de EV’s van werknemers.

Heb jij nog geen zakelijke laadpaal gekocht? Dan kan dit een perfect moment zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden en de voordelen. De kans is namelijk groot dat dit het beste moment is om te investeren in zakelijke laadmogelijkheden bij je bedrijf (of zelfs bij werknemers thuis).

Waarom is het verstandig om te kiezen voor een zakelijke laadpaal?

Zakelijke laadpalen bieden tal van grote voordelen. We hebben een aantal van de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Op je eigen terrein laden is de goedkoopste manier om de accu van een EV vol te krijgen.
  • Gemakkelijk te combineren met andere duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen.
  • Duurzaam karakter voor je bedrijf en dat is aantrekkelijk voor de moderne consument.
  • Laadmogelijkheden trekken extra klanten en gasten aan die elektrisch rijden.
  • Het staat erg modern op je parkeerplaats en laat zien dat je met de tijd meegaat.
  • Altijd de mogelijkheid om elektrische auto’s van personeel of binnen je eigen wagenpark op te laden.
  • Je loopt voor op de verplichte laadpalen voor grotere parkeerplaatsen bij bedrijven.

Dit is het beste moment om een laadpaal zakelijk aan te schaffen

Maar wat maakt dit het beste moment om te investeren in een zakelijke laadpaal? Eigenlijk is het redelijk simpel. Op dit moment is het (nog) niet standaard dat je als bedrijf een laadpaal aanbiedt voor de mensen die jouw onderneming bezoeken. Ben je een van de eerste bedrijven in jouw sector of je regio, dan trek je hiermee de aandacht op een bijzonder positieve manier.

Daarnaast staan we aan de drempel van verplichte laadpalen. De nieuwe regelgeving gaat in 2025 van kracht. De verwachting is dat veel bedrijven wachten tot het laatste moment, wat betekent dat er leveringsproblemen verwacht worden voor de betere laadpalen en laadkabels. Ook is de kans groot dat de elektrotechnici eind 2024 en begin 2025 volledig geboekt zullen zijn, wat kan zorgen voor flinke vertraging. Zeker omdat het aanleggen van een zakelijk laadnetwerk met meerdere laadpalen meer voeten in de aarde (letterlijk en figuurlijk) heeft dan menig ondernemer denkt.

Kies je op dit moment al voor een zakelijke laadpaal, dan loop je dus niet alleen voor op de ontwikkelingen, maar ook op de verwachte drukte die te maken heeft met de wetgeving die in 2025 van kracht gaat. Ga je op dit moment al aan de slag, dan heb je veel meer keuze én de mogelijkheid om je eigen planning aan te houden, zodat je bijvoorbeeld de laadpalen voor zakelijk gebruik kunt laten plaatsen op het moment dat het niet zo druk is binnen je onderneming.

Wat is het verschil tussen zakelijke en particuliere laadoplossingen?

We raden zakelijke gebruikers altijd aan om te kiezen voor de sterkere laadpalen. Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is de kans groot dat je een veel zwaardere stroomaansluiting hebt bij jouw bedrijf dan menig huishouden. Een 3-fasige aansluiting op 16A is geen uitzondering bij grotere ondernemingen. Dat betekent dat je laadpalen met een veel hoger maximaal laadvermogen kunt (laten) plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de gemiddelde elektrische auto binnen korte tijd geladen kan worden. Is iemand slechts een half uurtje in je bedrijf, dan heeft dit alsnog een duidelijke invloed op de actieradius wanneer er geladen wordt op bijvoorbeeld 11 of 22 kW.

Daarnaast raden we altijd aan om bij de zakelijke laadpalen te kijken naar features en opties. Een particuliere laadpaal hoeft niet uitgebreid te zijn wanneer die in een garage of naast een oprit komt te staan. Gebruik je de laadpaal zakelijk, dan komen er tal van extra eisen bij waar je rekening mee moet houden. Zo heb je een laadpaal met kWh meter nodig om de kosten te kunnen verrekenen met de verstrekker van blauwe enveloppen. Ook is load balancing in de laadpaal vaak noodzakelijk, omdat de laadpalen geen negatieve invloed mogen hebben op de overige apparaten en machines die in je bedrijf actief zijn.

Ben je van plan om een groter aantal laadpalen ineens te plaatsen, dan komt er nóg meer bij kijken. In dat geval kan het verstandig zijn om te kijken naar laadpalen met meerdere aansluitingen en eventueel de laadpalen zelfs onderling te schakelen. Uiteraard kijken wij graag persoonlijk met je mee om aanbevelingen te doen voor jouw situatie, zodat je direct weet wat de mogelijkheden zijn.

Kies voor kwaliteit zodat je de komende jaren direct klaar bent

Ga je een laadpaal zakelijk aanschaffen? Let dan vooral op de kwaliteit. Je wilt immers graag de komende jaren direct klaar zijn. Ook kun je op die manier de subsidiemogelijkheden het beste benutten, aangezien je die over een paar jaar niet zomaar opnieuw krijgt.

We raden je sterk aan om te kiezen voor een kwalitatieve zakelijke laadpaal van een gerenommeerd merk. Kies je voor ons, dan wordt dit overigens heel erg makkelijk. Bij ons vind je namelijk alleen de laadpalen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, net als laadkabels en mobiele laders overigens. Alle producten op onze website zijn uitvoerig getest, voorzien van een CE-keurmerk en mogen overal in de Europese Unie gebruikt worden. Accu-Machine.nl verzendt niet voor niets zakelijke laadpalen door heel Europa naar tal van uiteenlopende zakelijke én particuliere gebruikers.

Bestel je zakelijke laadpaal vandaag nog bij ons

Is dit hét moment om te investeren in een zakelijke laadpaal voor jouw bedrijf? Bestel dan de laadpaal en accessoires die jij nodig hebt voor 17:00 uur. Wij verzenden je bestelling dan dezelfde dag nog, zodat je binnenkort al een zakelijke laadpaal bij jouw bedrijf hebt staan. Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je vragen over een van onze producten? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag persoonlijk verder om het je nog makkelijker te maken.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking