De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Hoe gebruik je V2L? Een compleet stappenplan

V2L is een baanbrekende technologie waarmee je nóg meer uit je elektrische auto kunt halen. Aangezien er aardig wat onduidelijkheden over zijn, hebben we op deze pagina een complete handleiding geplaatst met alles wat je in de gaten moet houden wanneer je V2L zelf wilt gebruiken.

V2L kun je niet zomaar gebruiken bij je elektrische auto

Voordat je V2L wilt gebruiken en de adapter in de contactpoort van de auto steekt, is het goed om een aantal dingen in de gaten te houden. Elke EV heeft een eigen minimaal accupercentage dat beschikbaar moet zijn om V2L te kunnen gebruiken. Dit heeft te maken met de actieradius die nodig is om weer weg te kunnen rijden. Kijk altijd zelf even naar de afstand tot de volgende laadpaal voordat je V2L gebruikt, zodat je genoeg bereik overhoudt om de EV te kunnen laden bij een laadpaal of snellader.

Daarnaast is niet elke auto geschikt voor V2L. Het zijn weliswaar steeds meer modellen, maar het is niet zo dat het op dit moment al standaard is. Ook kan lang niet elk ouder model met een software-update geschikt gemaakt worden voor V2L. Weet je niet of je auto geschikt is, dan is het verstandig om eerst even na te kijken of je de technologie kunt gebruiken bij jouw EV.

Stappenplan voor het gebruik van V2L bij je EV

Een kort stappenplan met de belangrijkste stappen die je moet doorlopen om V2L te kunnen gebruiken:

  • Check je actieradius voordat je de adapter inplugt en verzeker je ervan dat je niet stil komt te staan.
  • Plug de adapter in de auto. Aangezien de V2L-adapter maar op één manier past, kan dit niet verkeerd gaan. Uiteraard heb je wel een V2L-adapter met de juiste aansluiting nodig.
  • Zet de auto aan, maar start deze niet. Voor V2L is het, in tegenstelling tot de kampeerstand, niet noodzakelijk om de auto in parkeerstand te zetten, tenzij dit afwijkt bij jouw EV.
  • Plug het apparaat of de verstekdoos in de achterkant van de adapter.
  • De aansluiting levert nu 3,6 kW, net als de gebruikelijke aansluitingen thuis. De kans is groot dat het vermogen in de toekomst hoger wordt.
  • In de app van je EV kun je de accustatus in de gaten houden, maar je kunt ook relatief gemakkelijk uitrekenen hoeveel je apparaten verbruiken.
  • Ben je klaar? Haal dan de stekker eerst uit de adapter en vervolgens de adapter uit de auto. Je kunt vervolgens gewoon wegrijden zonder extra handelingen.

Bovenstaand stappenplan is een algemeen, vereenvoudigd stappenplan. De stappen kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van de elektrische auto die je rijdt. Raadpleeg vooral de handleiding van je EV voordat je V2L gaat gebruiken.

Belangrijk om te onthouden

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om in de gaten te onthouden. Allereerst moet de auto wél aanstaan (anders kan de accu geen spanning leveren), maar kun je de auto tijdens het gebruik van V2L verder niet gebruiken wanneer de interieurstekker en V2L-adapter gebruikt worden. Uiteraard is het ook niet mogelijk om de EV tegelijkertijd te laden, aangezien het contactpunt van de auto al bezet is door de V2L-adapter en dit betekent dat er simpelweg geen ruimte is voor een laadkabel of een mobiele lader.

Houd er daarnaast rekening mee dat de huidige elektrische auto’s via V2L 3,6 kW kunnen leveren en dat betekent dat het laden van apparaten niet sneller gaat dan thuis én dat zwaardere elektrische apparaten niet optimaal zullen werken wanneer deze aangesloten worden op V2L. Apparaten als een koffiezetapparaat, heggenschaar of laptoplader zullen echter nooit een probleem opleveren.

Bestel vandaag de accessoires die je nodig hebt om V2L te gebruiken

Om V2L te kunnen gebruiken, heb je niet alleen een elektrische auto nodig die geschikt is. Je hebt ook een goede V2L adapter nodig, want je kunt geen huishoudstekker in het contactpunt van je auto drukken. Bij ons vind je altijd de V2L-adapter die je nodig hebt om de technologie te gebruiken op een veilige en optimale manier. Alle adapters zijn uitvoerig getest en voorzien van een CE-keurmerk. Dankzij onze optimale prijs-kwaliteitverhouding worden onze V2L-adapters overal in Europa besteld en geleverd.

Heb je haast? Zorg er dan voor dat je voor 17:00 je bestelling afrondt. Wij verzenden de producten dan dezelfde dag nog. Heb je vragen over de producten of kun je de juiste V2L-adapter niet vinden? Neem dan contact met ons op, zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking