De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

De voordelen van een kabelgoot voor laadkabels voor elektrische auto’s

Een kabelgoot voor de laadkabel kan een bijzonder goed idee zijn. Laadkabels die over de grond of stoep liggen, kunnen namelijk makkelijk beschadigd raken. Wil je ervoor zorgen dat de laadkabel langer mee kan gaan én dat je veiliger kunt laden, dan is de kabelgoot voor de laadkabel van de auto een goede investering. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om de laadkabel via een kabelgoot naar de auto te laten lopen.

Kabelgoot voor de laadkabel van de elektrische auto: de grootste voordelen

De kabelgoot voor de laadkabel van de EV heeft tal van voordelen. We hebben de grootste voordelen even voor je op een rijtje gezet:

  • Beslaat minder terrein dan een kabelmat voor de laadkabel.
  • Geen risico meer op struikelen of hinder voor mindervaliden.
  • Betere bescherming van de laadkabel, waardoor de levensduur van de laadkabel aanzienlijk langer wordt.
  • Geen risico op het beschadigen van de contacten door rukken aan de laadkabel.
  • Laadkabel uit het zicht gewerkt.

Heb je altijd een kabelgoot voor je laadkabel nodig?

Er is niemand die je kan verplichten om een kabelgoot te gebruiken voor de laadkabel van je elektrische auto wanneer zowel de laadpaal, laadkabel als elektrische auto uitsluitend op je eigen grond blijven tijdens het laden van de auto. Uiteraard geldt dit ook voor de mobiele thuislader. Dat betekent overigens niet dat het niet verstandig is, want laadkabels kunnen eenvoudig onnodig en kritiek beschadigen wanneer er over de laadkabels gelopen of gereden wordt. Een kabelgoot zorgt ervoor dat de laadkabel langer meegaat, omdat niemand direct op de kabel komt te staan en de druk beter verdeeld wordt wanneer je, al dan niet per ongeluk, over de laadkabel rijdt.

Heb je echter een laadkabel over de stoep liggen in de publieke ruimte en heb je hiervoor toestemming gekregen van de gemeente (in alle andere gevallen is dit illegaal namelijk), dan kan het zo zijn dat het gebruik van een kabelmat of kabelgoot voor de laadkabel van de elektrische auto verplicht gesteld is. In dat geval is een kabelgoot noodzakelijk.

Improvisatie is in de meeste gevallen onverstandig en vaak ook niet toegestaan

Ligt de laadkabel op de grond op je eigen terrein? Ook dan kan een kabelgoot verstandig zijn. Wat je in ieder geval onder geen beding moet doen, is improviseren met materialen. Er zijn veel voorbeelden van mensen die hun laadkabels beschadigd hebben door bijvoorbeeld met planken of andere (harde) materialen een goot te maken voor hun laadkabels.

Ligt de kabel op gemeentelijke grond, dan heb je altijd een goedgekeurde kabelgoot nodig. Vooral hier is improvisatie onwenselijk, niet toegestaan en in veel situaties zelfs gevaarlijk omdat materiaal kan verschuiven en daarbij gevaarlijke situaties op kan leveren. Neem vooral eerst contact op met de gemeente. In het verleden hebben verscheidene gemeentes namelijk zelf kabelstenen gelegd, waarmee het plaatsen van de kabelgoot en laadkabel nog makkelijker wordt.

Kwalitatieve laadkabels hebben ook baat bij een kabelgoot

In ons aanbod vind je uitsluitend kwalitatieve laadkabels met een CE-keurmerk die gemaakt zijn van sterke materialen en die uitvoerig getest zijn. Deze hebben een lange levensduur en kunnen intensief gebruikt worden omdat zij hiervoor gemaakt zijn. Dat betekent echter niet dat je voor deze laadkabels geen kabelgoten of kabelmatten nodig hebt. Zelfs de beste laadkabels hebben baat bij een kabelgoot, kabelhouders en correct gebruik.

Bestel vandaag je nieuwe laadkabels en accessoires online

Ben je op zoek naar laadkabels en laadaccessoires met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle soorten laadkabels in huis, net als handige accessoires die het nog makkelijker maken om veilig en optimaal te kunnen laden. Niet alleen kun je bij ons altijd rekenen op snelle verzending, je kunt ook altijd gebruikmaken van onze uitstekende klantenservice. Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je dat een expert eens met je meekijkt om de juiste producten te vinden voor jouw situatie? Stuur ons dan een bericht en we helpen je graag persoonlijk verder.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking