De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Hoe lang gaat een accu van een elektrische auto mee?

Wil jij weten hoe lang de autoaccu van de elektrische auto precies meegaat? Zoek dan niet langer, want wij hebben het antwoord voor je klaarstaan! Op de vraag ‘hoe lang gaat de autoaccu van een elektrische auto mee’, bestaat geen enkel eenduidig én zinnig antwoord. Het heeft namelijk te maken met een enorm aantal factoren, waarbij je kunt denken aan; 

  • De manier van laden 
  • Het merk van de accu 
  • De omstandigheden waarin gereden is 
  • Eventuele problemen en/of kinderziektes in de auto of autoaccu \
  • Gebrek aan kennis van de totale levenscyclus van nieuwere accu’s, waardoor er geen goed antwoord op de vraag bestaat 
  • En nog tal van andere factoren die een grote rol kunnen spelen 

Wat we al jaren weten; wat beïnvloedt de levensduur van de 12v autoaccu nou eigenlijk? 

Wanneer het gaat om de levensduur van de autoaccu, dan gaat het doorgaans al bijzonder snel om het afleggen van korte ritten en hoe ontzettend schadelijk dit voor de accu is. Wanneer je uitsluitend en constant zeer korte ritten aflegt met de auto, dan heeft dit een negatieve invloed op de levensduur van de accu omdat deze nooit volledig opgeladen wordt. De maximale laadcapaciteit neemt daarmee steeds verder af, waardoor de levensduur van de autoaccu simpelweg ook afneemt.  

Geldt dit ook voor de accu van de elektrische auto?

Nee, want deze is niet afhankelijk van de ladingen tijdens het rijden. Tenzij het gaat om de hybridemodellen die niet met de stekker geladen kunnen worden. Een ander punt is dat de afname van de levensduur vooral geldt voor loodaccu’s en die eigenlijk zeer weinig te vinden zijn in de hybride en elektrische auto’s. 

Wat is dan wel belangrijk voor de levensduur van de autoaccu?

Je kunt onder andere denken aan welk soort accu het is. De loodaccu heeft namelijk de kortste levensduur. Ook heeft het te maken met het onderhoud. Worden de polen en klemmen met enige regelmaat (denk aan jaarlijks) schoongemaakt, dan bevordert dit de levensduur van de accu. 

Hoe lang kan een auto stilstaan zonder accu schade of een leeggelopen accu? 

Hoe lang een auto stil kan staan zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de accu, dat is opnieuw afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn gelukkig wel een aantal foefjes om problemen met de accu te voorkomen. We geven je direct drie tips zodat je weet waar je aan kunt denken. 

Het eerste punt is het losmaken van de accuklemmen wanneer je de auto langere tijd stil laat staan. Doe dit vooral niet bij de elektrische auto; de spanning is daar namelijk aanzienlijk hoger. Wanneer de accu niet langer in verbinding staat met de auto zelf, kan de accu niet zo snel leeglopen. Een andere manier om het leeglopen te voorkomen, is het aansluiten van een druppellader. Dat kan echter alleen wanneer er een stopcontact in de buurt is. Bij een openbare parkeerplaats of een parkeergarage is dat dus vaak geen optie.  

Een derde tip heeft te maken met de situatie waarbij je terugkomt bij de auto en deze maanden stilgestaan heeft. Wat je dan het beste kunt doen, is de auto voorzichtig starten. Dus geen airco, lampen en de hele reutemeteut aan, maar gewoon rustig starten zodat de auto met wat geluk zelfs op zeer weinig accuspanning kan starten. Het starten van de auto kost namelijk het meeste van de accu. Ook bij auto’s die niet onder de elektrische auto’s vallen.  

Zo verleng je de levensduur van je accu 

De gemiddelde minimale levensduur van een 12v autoaccu is zo 3 tot 4 jaar. Voor veel loodaccu’s is een levensduur van 8 jaar echter niet ondenkbaar. Wanneer het gaat om de autoaccu van een elektrische auto, dan is er veel minder bekend over de levensduur. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de nieuwere, verder ontwikkelde accu’s eigenlijk pas enkele jaren in gebruik zijn. Dat kunnen we goed zien aan bijvoorbeeld de nieuwere autoaccu’s van de Renaults. De geschatte levensduur is namelijk gewoon op acht jaar gezet, of 160.000 kilometer. De kans is echter zeer groot dat dit overschreden wordt. 

Pas over een jaar of vijf tot tien kunnen we écht zeggen wat de levensduur van een autoaccu van een elektrische auto is, omdat we dan echt beschikken over een groot aantal testresultaten en cijfers van de mensen die daadwerkelijk met de accu gereden hebben.  

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »