De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €75,- à €6,95
PostNLKeuzehulp autoladers
0
Review Logo4,5 / 5 @ Trustedshops
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €75,- à €6,95

Waterdichte IP66 mobiele laadpaal type 2 Mennekes 5m of 10m 6A-16A voor Audi Q7

24% sale
Productomschrijving

Waterdichte thuislader/mobiele lader type 2 voor Audi Q7 Mennekes 6A 8A 10A 13A 16A

Wil je jouw elektrische auto kunnen laden zonder direct een complete laadpaal aan te schaffen? Dan is deze waterdichte thuislader (ook wel mobiele lader genoemd) de ideale oplossing. Met deze lader kun je namelijk gewoon laden door de stekker in een normale wandcontactdoos te pluggen. Dat kan thuis, op kantoor of op de camping, zodat je jouw elektrische auto op elke gewenste plek kunt laden. Aangezien de mobiele lader ook nog eens volledig instelbaar is, weet je zeker dat je makkelijk en veilig kunt laden, zelfs wanneer er relatief weinig spanning beschikbaar is op de groep.

Waarom kies je voor een thuislader?

Deze thuislader heeft klasse IP 66 gekregen waarmee het zich onderscheidt van andere mobiele laadpalen. Concreet betekent dit dat de mobiele lader 100 liter water per minuut kan verdragen. Een van de grootste voordelen van deze lader is de laadsnelheid die volledig instelbaar is, van 1,4 kW tot 3,7 kW. Dat betekent dat de mobiele lader ook aangesloten kan worden op een groep waar bijvoorbeeld al een koelkast of wasmachine op aangesloten is; dan zet je de laadsnelheid gewoon wat lager. Is de groep leeg of worden er ’s nachts geen andere apparaten gebruikt? Dan zet je de laadsnelheid op maximaal.

Een aantal andere pluspunten van deze mobiele lader op een rijtje:

  • Kabellengte van 5 of 10 meter: je kiest zelf de lengte zodat je altijd makkelijk bij je auto kunt komen met deze mobiele laadpaal
  • Laadsnelheid tot 16A in plaats van de standaard 10A-thuisladers, dus de accu is sneller vol
  • Voorzien van CE-keurmerk en IP 66 waarmee je altijd veilig kunt laden
  • Achterzijde van de lader heeft een feature waardoor je deze op kunt hangen
  • Robuust model; per ongeluk over de thuislader rijden is geen probleem bij dit model

Een nadeel aan dit model is dat er geen verrekening plaats kan vinden wanneer deze lader gebruikt wordt. De lader is zelf wel voorzien van een kWh-meter, maar er kunnen geen overzichten samengesteld worden, waardoor het niet mogelijk is om te verrekenen of de laadkosten op te brengen bij de Belastingdienst. Een ander nadeel is dat er meer losse kabels zijn dan bij bijvoorbeeld een vaste laadpaal al is dat uiteraard een eigenschap van een mobiele lader.

Kan ik deze thuislader overal gebruiken?

De mobiele thuislader kan overal gebruikt worden, tenzij je graag wilt laden op de volle 16 ampère. Daarvoor moet het stopcontact namelijk aan een aantal eisen voldoen. Uiteraard is de eerste eis dat het stopcontact aangesloten is op een groep die daadwerkelijk 16A levert. Daarnaast moet het stopcontact in goede staat verkeren. Is het een versleten of beschadigd stopcontact? Dan raden we je sterk af om de laadsnelheid omhoog te schroeven. Dit kan ertoe leiden dat het stopcontact smelt en er vuurgevaarlijke situaties ontstaan.

Wil je zeker weten dat je thuis veilig kunt laden op 16A en heb je een 16A-groep vrij? Schaf dan deze wandcontactdoos aan, zodat je onbezorgd kunt laden op maximale laadsnelheid. Laad je elders en ziet het stopcontact er goed uit, maar wil je geen onnodig risico lopen (bijvoorbeeld omdat je gaat slapen), reken dan eerst eens uit hoe snel er geladen moet worden om de accu op de gewenste lading te krijgen voor de volgende morgen. Vaak kun je namelijk prima af met een iets lagere laadsnelheid, zeker wanneer dat meer veiligheid betekent.

Optimaal laden van je Audi Q7 met deze thuislader

Wil je optimaal laden met deze thuislader en deze slim schakelen, bijvoorbeeld met zonnepanelen? Dan kies je voor een verbruiksmonitor. Op die manier heb je meer inzicht en kun je het rendement van je eigen energie optimaal inzetten. Met de regelmodule op de laadpaal zelf, kun je daarnaast op elk gewenst moment de laadsnelheid aanpassen.

Wil je zo snel mogelijk laden, dan zorg je ervoor dat de wandcontactdoos thuis of op kantoor aangesloten is op een lege groep, of een groep waarop geen grootverbruikers aangesloten zijn. Wil je laden op 16A, dan is een volledig lege groep uiteraard de beste optie, omdat je op die manier de volledige spanning kunt gebruiken voor het laden van je Audi Q7.

Welke elektrische auto’s kan ik laden met deze mobiele lader?

De lader heeft aan de ene kant een Schuko-stekker en aan de andere kant een type 2 (Mennekes) aansluiting. Dat betekent dat je alle auto’s met een type 2 aansluiting op de autozijde kunt laden met deze thuislader. De laadsnelheid is in te stellen op 6, 8, 10, 13 of 16 ampère (altijd op 230 volt). Laden op 6, 8 en 10 ampère is overal mogelijk. Laden op 13 of 16 ampère is alleen mogelijk wanneer de groep hier geschikt voor is. Daarmee is dit een prima optie voor thuis wanneer je (nog) niet wilt investeren in een laadpaal, laden op kantoor, laden bij vrienden of laden op bijvoorbeeld een camping. Dit is een bijzonder praktische mobiele lader om in de auto te hebben liggen, zodat je overal in Europa kunt laden.

Heb je vragen over deze thuislader met instelbare laadsnelheid? Neem dan vooral contact met ons op, zodat onze experts je direct van antwoorden kunnen voorzien. Bestel je deze thuislader vandaag voor 17:00 uur, dan versturen we het product dezelfde dag. Dat betekent dat je de volgende werkdag al kunt laden met je nieuwe mobiele laadkabel of op een nog prettige manier op vakantie kunt.

Audi Q7 3.0 TDI e-tron quattro
Audi Q7 55 TFSI e quattro (vanaf 2020)
Audi Q7 60 TFSI e quattro (vanaf 2020)
Audi Q7 e-tron (vanaf 2016)

HandleidingNederlands

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken door jou

Waterdichte IP66 mobiele laadpaal type 2 Mennekes 5m of 10m 6A-16A voor Audi Q7
Waterdichte IP66 mobiele laadpaal type 2 Mennekes 5m of 10m 6A-16A voor Audi Q7

...

...

Op voorraad
€274,95€209,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking