De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Wat zijn accucellen?

Een oplaadbare accu bestaat uit verschillende cellen om de een bepaalde spanning en capaciteit te behalen. De hoogte van de spanning of voltage wordt bepaald door het aantal parallel geschakelde cellen. Om een hogere capaciteit (Ah) te behalen worden meer cellen in serie geschakeld.

Kwaliteit van de cellen

De kwaliteit en levensduur van een accu wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van de gebruikte batterijcel. In de hoofdlijn is er onderscheid te maken tussen Chinese cellen en cellen geproduceerd door Samsung, Panasonic of LG. De Chinese cellen zijn goedkoop maar kennen een beperktere levensduur. Voor elektrisch gereedschap vormt de 18650 cel van LG, Samsung of Panasonic. Deze cellen worden ook gebruikt door de fabrikanten van het elektrisch gereedschap.

Het kwaliteitsverschil tussen de Chinese en A-merk cel is te merken aan het aantal laadcycli dat de accu kan doorstaan. De Chinese cellen kunnen eigenlijk niet voldoen aan de gewenste energietoevoer voor elektrisch gereedschap. Door het overbelasten van de cel neemt de capaciteit sterk af en is de levensduur beperkter. De A-merk cellen kunnen tot 500 keer opgeladen worden waarna de accu in capaciteit sterk afneemt. Voor de Chinese cel begint dit verval van capaciteit al na 350 laadcycli.

De batterijcellen hebben de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Waar cellen vroegen slechts capaciteit boven om een 3,0Ah accu te vormen, kan nu 6,0Ah bereikt worden. Voor meer informatie over de capaciteit kunt u hier doorklikken.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »