De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKeuzehulp autoladers
0

Gratis verzending boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending boven €149.95!

Wat is Nikkel-Metaalhybride (Ni-MH)?

Ni-MH, of Nikkel-metaalhybride, is een batterijtechniek op basis van nikkel en metaalhybride. De basis van deze accu is gelijk aan die van de NiCD-techniek. Het voordeel van de Ni-MH vormt de hogere energiedichtheid dan de oudere Ni-CD-techniek. Zo kan de capaciteit 2 tot 3 maal de capaciteit hebben van een Ni-CD accu. Dit voordeel kan leiden tot een hogere capaciteit in hetzelfde formaat accu, of een kleinere accu met dezelfde capaciteit. De levensduur van een Nikkel-metaalhybride accu is beperkter dan die van de Ni-CD, namelijk ongeveer 450 cycli. Een groot voordeel van de Ni-MH accu ten opzichte van de Ni-CD is dat er geen gebruik wordt gemaakt van milieuvervuilende grondstoffen.

Het gebruik

Ni-MH cellen kunnen zeer slecht tegen diepteontladingen, in tegenstelling tot Ni-CD. Daarnaast zijn de accu's minder geschikt voor machines die niet vaak gebruikt worden of weinig energie verbruiken zoals afstandsbiedingen. In dat geval is de zelfontlading groter dan de energieafname en zijn Ni-CD geschikter. De Ni-MH accu's hebben minder last van het geheugeneffect dan de Ni-CD cellen, maar kunnen minder goed tegen hoge en lage temperaturen. Een lage temperatuur leidt tot het verlies van de lading en een hoge temperatuur beschadigt de cel. De kwaliteit en leeftijd van de accu bepaalt wat de optimale temperatuur is.

Laden en ontladen van de Ni-MH

Ni-MH heeft als groot voordeel de kortere laadtijd in vergelijking met de Ni-CD. Ook geldt voor de Ni-MH accu dat bij het eerste gebruik de accu volledig opgeladen moet worden. Voor het juist onderhouden van de accu wordt aangeraden om eens in de 2 maanden de accu volledig te ontladen en te herladen. Het niet volledig ontladen van de accu leidt ook bij de Ni-MH tot een geheugeneffect, maar in mindere mate dan bij Ni-CD. voor een Ni-MH accu is het gebruik van een geschikte lader van groot belang. De laadtechniek voor Ni-MH wijkt af van het laden van een Ni-CD accu. Een Ni-CD lader zou de Ni-MH accu een overboost geven en de cel ernstig beschadigen. 

Waarom kiezen voor een Ni-MH?

  • tot 40% meer capaciteit dan een Ni-CD accu
  • Milieuvriendelijker
  • Snelladen is mogelijk

Waarom niet kiezen voor een Ni-MH?

  • Hoge zelfontlading
  • Geheugeneffect (maar minder dan Ni-CD cellen)
  • Verkeerd gebruik kan leiden tot beschadiging van accu

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking