De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Ondernemer, dit is waarom jij een laadpaal op je parkeerplaats moet hebben

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en laadmogelijkheden onderweg zijn de laatste maanden sterk toegenomen. Niet alleen zijn er wekelijks meer mensen die een EV op de oprit hebben staan, de laadpalen worden ook steeds sneller en snelladen langs de hoofdwegen is inmiddels bijna standaard.

Heb jij als ondernemer al een laadpaal op je parkeerterrein staan? De kans is groot dat er al minstens één laadpunt beschikbaar is, wellicht vanwege de komende verplichting rond laadpalen bij bedrijven, maar er zijn nog altijd ondernemingen die geen laadpalen op het terrein hebben staan. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn van minstens één laadpaal op je parkeerplaats, zodat je zelf kunt bekijken of dit de beste keuze is voor jouw onderneming.

Laadpaal bij je bedrijf, eigenlijk heel logisch

Wanneer het aantal elektrische auto’s op de straat toe blijft nemen en steeds meer mensen elektrisch rijden, betekent dit dat de vraag naar laadmogelijkheden steevast toeneemt. Zelfs wanneer mensen niet gedwongen moeten laden (vanwege een lege accu), kiezen zij liever voor een winkel, bedrijf of restaurant met een laadpaal om toch die actieradius wat op te krikken wanneer de auto toch stil moet blijven staan.

Dat betekent onder andere dat het een stukje service is om een laadmogelijkheid aan te bieden door een laadpaal bij je bedrijf te plaatsen. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat mensen eerder zullen kiezen voor jouw bedrijf.

Verkoop je geen diensten of producten, maar werk je wel samen met zakenpartners of heb je veel personeel waarbij ook steeds meer mensen elektrisch rijden? Dan is het nog steeds een stukje service en comfort, zeker wanneer mensen langere afstanden af moeten leggen om bij je bedrijf te kunnen komen.

Vier redenen waarom een laadpaal bij je bedrijf laten plaatsen verstandig is

De vier belangrijkste redenen om te kiezen voor een van de laadpalen voor bedrijven:

  • In 2025 wordt het beschikbaar stellen van laadpalen verplicht voor grotere parkeerplaatsen. De verwachting is dat de eisen daarna omhoog bijgesteld zullen worden. Ga je nu al aan de slag, dan ben je lekker op tijd.
  • Gasten en klanten kiezen eerder voor bedrijven die laadmogelijkheden aanbieden.
  • Duurzaam karakter voor je bedrijf (en ook dat is goed voor de zaken).
  • Handig voor je eigen personeel en zakenpartners.

Verplichting laadpalen bij bedrijven, hoe zit dit precies?

Al op dit moment zijn laadpalen bij utiliteitsgebouwen met meer dan 10 parkeervakken verplicht wanneer er na 10 maart 2020 grote veranderingen gedaan worden op de parkeerplaats. Vanaf 2025 wordt de regelgeving veel ingrijpender. Vanaf dat moment moeten alle parkeerplaatsen (dus ook bij bedrijfsgebouwen, waaronder kantoorpanden) met meer dan 20 parkeerplaatsen minstens één laadpunt hebben. Hoewel daar al veel kritiek op gekomen is, is de kans groot dat je in 2025 niet eens genoeg hebt aan één laadpaal op de parkeerplaats van je bedrijf (tenzij je direct kiest voor een laadpaal met een dubbele aansluiting).

Ook wanneer je géén 20 parkeerplaatsen hebt, kan het verstandig zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden rond het (laten) plaatsen van laadpalen bij je bedrijf. Niet alleen omdat de regelgeving waarschijnlijk omhoog bijgesteld zal worden, maar ook omdat je hiermee klanten en gasten aan kunt trekken. Daarnaast is de kans relatief groot dat jouw werknemers ook elektrisch gaan rijden én er zakelijke elektrische auto’s hun intrede gaan doen in je wagenpark.

Welke laadpalen zijn er voor bedrijven?

Er zijn tal van uiteenlopende laadpalen, waarbij technisch gezien geen onderscheid is tussen een zakelijke en particuliere laadpaal. Hier willen we echter direct aan toevoegen dat we voor bedrijven altijd sterkere, zwaardere laadpalen aanraden. Een 3,7 kW laadpaal haalt simpelweg niet veel uit wanneer een klant of gast een half uurtje bij je binnen is en daarna weer vertrekt.

Heb je een 3-fasige aansluiting in je bedrijf, dan raden we je ten zeerste aan om die te gebruiken voor de laadpaal of laadpalen die je wilt laten plaatsen op je parkeerterrein. Geen zorgen, dankzij handige systemen als load balancing bij laadpalen voor bedrijven kun je er zeker van zijn dat de laadpalen de machines en apparaten in je bedrijf niet storen. En wil je zeker weten dat je zakelijk laden kunt verrekenen, kies dan een laadpaal met kWh meter, zodat je de gemaakte kosten af kunt trekken.

Hoe vergelijk je laadpalen voor je eigen onderneming?

We noemden load balancing en de kWh meter al voor laadpalen voor bedrijven, maar er zijn een aantal andere dingen waar je op kunt letten. Zeker wanneer je van plan bent om straks uit te breiden en meerdere laadpalen te plaatsen, is het goed om te kijken naar het vermogen en de mogelijkheid om de laadpalen in serie te plaatsen. Zij kunnen dan onderling het beschikbare vermogen verdelen, zodat de elektrische auto’s op de parkeerplaats zelfs op volgorde geladen kunnen worden.

Ben je nog niet zo ver? Kijk dan vooral naar de maximale laadsnelheid van de laadpaal en kies uitsluitend producten van gerenommeerde merken. Bij ons is dat niet moeilijk, want wij hebben alleen de beste merken in ons assortiment opgenomen, waarbij elke laadpaal voorzien is van een CE-keurmerk en uitvoerig getest is zodat je hiermee altijd veilig en optimaal kunt (laten) laden.

Een belangrijk punt is dat je als bedrijf het beste kunt kiezen voor een laadpaal zonder vaste laadkabels. Bij intensief gebruik zijn het de laadkabels die als eerste beschadigd raken. Heeft de laadpaal geen vaste laadkabels, dan voorkom je alvast extra kosten. Nagenoeg elke eigenaar van een elektrische auto heeft daarnaast zijn of haar eigen laadkabels in de auto liggen, dus dat mag geen probleem worden. Wil je er zeker van zijn dat iedereen bij je kan laden, bestel dan direct een setje laadkabels wanneer je je laadpaal of laadpalen bestelt.

Wil je liever een laadpaal met vaste laadkabels bestellen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. De kwalitatieve laadpalen met vaste laadkabels op onze website zijn uiteraard ook uitvoerig getest, om een zo lang mogelijke levensduur te kunnen garanderen. Lijkt het je makkelijker om vaste laadkabels te hebben op de laadpaal in plaats van sockets, dan is dat dus wél mogelijk, maar naar onze mening net wat minder wenselijk voor zakelijke gebruikers.

Vergeet niet dat er tal van subsidies mogelijk zijn

Overweeg je een laadpaal bij je bedrijf te (laten) plaatsen, maar weet je nog niet zeker of de kosten het daadwerkelijk waard zijn? Houd er dan vooral rekening mee dat er tal van subsidies en aftrekmogelijkheden zijn, waaronder de MIA (Milieu-investeringsaftrek), de VAMIL en de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Hiervoor moet je bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen én je krijgt in geen enkel geval het volledige bedrag terug. Toch kan dit net het steuntje zijn dat je nodig hebt.

Let daarnaast ook op het feit dat je gebruikers van de laadpaal kunt laten betalen voor de geladen energie wanneer je dit wilt. Wil je dit? Kies dan uitsluitend voor laadpalen met vergrendeling en een backoffice. Kom je er zelf niet uit, stuur ons dan een bericht met de eisen die jij hebt, zodat wij een passende laadpaal kunnen vinden die past bij jouw situatie.

Bestel vandaag nog een laadpaal en accessoires voor jouw bedrijf

Tal van bedrijven in (en buiten) Nederland hebben bij ons de laadpaal gevonden die zij nodig hebben om zakelijke laadoplossingen te bieden voor gasten, klanten, personeel en zakenpartners. Wij hebben niet alleen een breed aanbod aan laadpalen, laadkabels en accessoires, we hebben het aanbod ook met zorg samengesteld zodat je altijd kunt rekenen op de producten die je bij ons kunt vinden.

Ook kun je rekenen op de beste service. Bestel je je bedrijfslaadpaal voor 17:00 uur, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog verstuurd wordt. Kun je de juiste laadpaal niet vinden voor jouw bedrijf of heb je vragen over een van de laadpalen of accessoires in ons aanbod? Stuur ons dan vooral een bericht zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen en ook jij moeiteloos slaagt bij Accu-Machine.nl.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »