De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Laden bij snelladers, wat zijn de kosten eigenlijk?

Af en toe heb je haast. Of je bent gewoon vergeten de accu van de elektrische auto te laden. Op dat moment heb je zogeheten snelladers. Deze laadpalen laden de EV veel sneller op dan de gemiddelde openbare laadpaal (en zijn ook veel sneller dan thuisladers). Aangezien zij véél duurder in aanleg zijn, rekenen de aanbieders ook een aanzienlijk hoger tarief. 

Gemiddeld wordt er zon 60 eurocent per kWh gerekend bij snelladers, tegenover een gemiddelde 40 eurocent per kWh bij de standaard openbare laadpalen. Het is overigens goed om de kosten na te kijken voordat je begint met het snelladen. Er zijn namelijk aanbieders waarbij je al snel 80 eurocent per kWh kwijt bent, waarmee je bijna op 17 eurocent per kilometer uitkomt. Dat is tweemaal zoveel als de kosten per kilometer bij de gemiddelde publieke laadpaal uitgaande van de gemiddelde prijs. 

Kan ik goedkoper snelladen? Thuis of met een pas bijvoorbeeld? 

Thuis snelladen is geen aantrekkelijke optie. De kosten voor het verzwaren van de aansluiting plus de kosten voor de (zeer) zware laadpaal wegen nooit op tegen het gemak van snel kunnen laden. Publieke laadpalen langs grote wegen zijn vaak wel voorzien van snelladers. Deze zorgen ervoor dat de accu meestal binnen een half uur weer 80% vol is. De kosten zijn hoog, zoals hierboven beschreven. 

Ga je er nu al vanuit dat je de snelladers vaak nodig hebt? Verdiep je dan eens in laadpassen waarmee je snel kunt laden tegen aantrekkelijkere tarieven. Laadpassen voor snelladers zijn al snel aantrekkelijk wanneer je deze met enige regelmaat gebruikt. Zorg er wel voor dat je kiest voor een laadpasaanbieder die afspraken heeft met de aanbieder van de snelladers die jij wilt gebruiken; anders is het geen zinvolle investering om aan de slag te gaan met laadpassen voor jouw EV.  

Reacties

 • Door Martijn Sanders

  Geachte heer Roeters, <br />
  <br />
  Uw Peugeot e-208 kan met 3 fase 16A laden. U kunt dan gebruik maken van deze lader: https://www.accu-machine.nl/mobiele-lader-voor-elektrische-auto-met-113246657.html<br />
  <br />
  Vriendelijk...

 • Door Jaap Roeters

  Ik krijg volgende week een peugeot 208 elektrisch.
  Ik heb thuis krachtstroom en wil daarin pluggen om dagelijks op te laden Klopt het dat dan de laadkabel Mennekes tupe 2 de goede kabel is?

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »