De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95!

Wat zijn laadtechnieken?

Een laadtechniek is een bepaalde cyclus dat is geoptimaliseerd voor een bepaalde batterijtechniek. Een juiste laadcyclus draagt bij aan een langere levensduur en een blijvend goede prestatie van de accu. Bij gebruik van een verkeerde laadcyclus kan beschadiging aan de cel optreden en kan uw batterij defect raken. 

Het opladen van Lithium-ion (Li-Ion) accu's

Li-ion accu's worden opgeladen door een acculader die verbinding kan leggen met de printplaat in de accu. Deze printplaat controleert de spanning en temperatuur om beschadiging van de accu en de cellen te voorkomen. Een lithium-ion accu kent twee verschillende uitvoeringen, namelijk als snellader of 'trage' lader. De snellader is uitgevoerd met actieve koeling om zo een beschadiging van de cellen te voorkomen. Een lader zonder actieve koeling (ventilatoren) zal een lagere capaciteit hebben. Dit leidt tot een langere laadtijd. Of uw lader geschikt is voor Li-ion kunt u controleren door te kijken op de specificaties van de lader, hier moet Li-ion of Lithium-ion op vermeld staan.

Het opladen van Nikkel-Cadmium (Ni-CD) & Ni-MH accu's

Nikkel-cadmium accu's kunnen snel opgeladen worden door de juiste accu's. In de praktijk blijken acculaders voor Ni-MH vaak ook een Ni-CD functie te hebben. De lader herkent vanzelf de batterijtechniek en selecteert daardoor de optimale stand. Of uw lader geschikt is voor Ni-MH of Ni-CD kunt u controleren door te kijken op de specificaties van de lader, hier moet Ni-MH of Ni-CD vermeld staan.

Laat een bericht achter

Schrijf hier uw bericht

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »